ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόφαση ΣτΕ: Νόμιμο το The Mall Athens

12:45 - 02 Φεβ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Απόφαση ΣτΕ: Νόμιμο το The Mall Athens
Nόμιμο, έκρινε το Συμβούλιο Επικρατείας, κατά τη συνεδρίασή του στις 27 Ιανουαρίου, το The Mall Athens.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Ε' Τμήμα γνωμοδότησε, μεταξύ άλλων, ως εξής: «Με το υπό επεξεργασία σχέδιο διατάγματος επιχειρείται η έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) του πρώην «Ολυμπιακού χωριού» στον Δήμο Αμαρουσίου, ο καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, η περιβαλλοντική έγκριση του ΕΧΣ, η έγκριση Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής αυτού και η επικύρωση του καθορισμού οριογραμμών ρέματος. Ρυθμίζονται ακόμη ζητήματα εφαρμογής των Σχεδίων».

Με την άμεση υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ, το πρώτο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας θα είναι πλέον γεγονός, καθιστώντας πλέον νόμιμο, το μέχρι πρότινος «αυθαίρετο», Τhe Mall Athens, στο Μαρούσι.

Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε και το σχετικό Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής (ΡΣΕ) ενώ επικυρώθηκε και ο καθορισμός οριογραμμών ρέματος. Προηγήθηκε συμφωνία των εμπλεκομένων μερών, του Δήμου Αμαρουσίου, της Lamda Olympia Village A.E. και της Εθνικής Τράπεζας για τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων, καθώς και της χρηματοδότησης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, τεχνικής υποδομής και κυκλοφοριακής διευκόλυνσης, τα οποία και αναλαμβάνει η εταιρεία, ύστερα από το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τον Οκτώβριο στο ΥΠΕΝ, αλλά και μετά από δύο συνεδριάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.