ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέκταση και επενδύσεις στην Αττική για την Μασούτης

10:31 - 13 Απρ 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Επέκταση και επενδύσεις στην Αττική για την Μασούτης
Με ένα νέο κατάστημα στην Αθήνα αυξάνει η Μασούτης τον αριθμό των καταστημάτων της στην Αττική.

Το νέο σημείο βρίσκεται στο Ιλιον, Λ. Πετρουπόλεως 28 & Θ. Σοφούλη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το κατάστημα «άνοιξε τις πόρτες του στους καταναλωτές την Παρασκευή 10 Απριλίου με διακριτικές ενέργειες δεδομένων των συνθηκών και με προτεραιότητα την τήρηση κανόνων προστασίας για την ασφάλεια των εργαζόμενων και των καταναλωτών.

Το νέο κατάστημα αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο 1.200  τ.μ. χώρο πώλησης και επιπλέον 200 τ.μ. αποθηκευτικό χώρο. Διαθέτει parking, 5 ταμεία και απασχολεί 38 άτομα προσωπικό. Στο νέο κατάστημα λειτουργεί τμήμα με ολόφρεσκα προϊόντα μαναβικής και τμήμα κρεοπωλείου με ιδιαίτερη ποικιλία κρεατικών και σύντομα και κρεατοσκευασμάτων καθημερινής τροφοδοσίας. 

Επιπλέον, λειτουργεί τμήμα έτοιμου φαγητού με ξεχωριστές γευστικές προτάσεις και αρτοπωλείο  με φρεσκοψημένο ψωμί, τμήμα κοπής αλλαντικών και τυροκομικών με πλούσια ποικιλία και μόλις επιτρέψουν οι συνθήκες θα λειτουργήσει ένας υπέροχος παιδότοπος.

Η παρουσία του Μασούτη στο Ιλιον ξεκίνησε δυναμικά με πολλές προσφορές και δώρα και μια νέα εμπειρία αγοράς που μπορεί να αποκτήσει κανείς με άνεση και ασφάλεια.»

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα προγραμμάτιζε την υλοποίηση επενδύσεων 25 εκατ. ευρώ το 2020 για την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της. Όπως είχε αναφέρει στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου καταστήματος στο Περιστέρι, βούληση της διοίκησης είναι να επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο καταστημάτων της Μασούτης στην Αττική.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μασούτης είχε πει ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν δέκα νέα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, μέσα στο 2020, τα οποία θα είναι στρατηγικά τοποθετημένα στις γειτονιές όπου διαφαίνεται σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν ένα με δύο Grand Μασούτης μέσα στο 2020 στην Αττική.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Μασούτης διαθέτει δίκτυο 331 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 56 βρίσκονται στην Αττική και απασχολεί περί τους 8.500 εργαζόμενους.

Επίσης εκτιμάται ότι το 2019 έγραψε  πωλήσεις της τάξης των 830 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7,5%, ενώ τα EBITDA ήταν μεταξύ 42-43 εκατ. ευρώ, από 39 εκατ. ευρώ το 2018. Αναλυτικά το 2018, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 770 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε περίπου 13,6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.