ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έμποροι: Να καθοριστούν τα όρια της «παραδοσιακής αγοράς της Πλάκας»

17:02 - 12 Ιουν 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Να καθορίσει η περιφέρεια Αττικής τα γεωγραφικά όρια της «παραδοσιακής αγοράς της Πλάκας» ζήτησε αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με επικεφαλής τον πρόεδρο Σ. Καφούνη, από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης.

Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα  των μελών του συλλόγου που δραστηριοποιούνται στην  τουριστική περιοχή της Πλάκας και διατηρούν εμπορικές επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος,  όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΣΑ. Η οριοθέτηση της παλιάς πόλης της Αθήνας με την παραδοσιακή αγορά της κρίνεται αναγκαία, αποτελεί ειδικό σημείο αναφοράς για τον τουρισμό και μοναδικό αξιοθέατο για τους ξένους επισκέπτες. Επισημαίνεται από τους εμπόρους ότι σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης η «παλιά πόλη» παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και δεν είναι δυνατόν η περιοχή κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης να μην έχει ακόμα οριοθετηθεί θεσμικά, ως η αμιγώς τουριστική περιοχή της Αθήνας.

Ο Σταύρος Καφούνης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη έρευνα του Ε.Σ.Α και ενημέρωσε τον κ. Πατούλη πως το οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυρίως του εμπορικού κέντρου της Αθήνας είναι ασφυκτικό, επισημαίνοντας πως λόγω και της έλλειψης τουριστών η εμπορική κίνηση έχει μηδενιστεί. Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α ανέφερε πως το κλίμα αβεβαιότητας αυξάνεται, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται κινήσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας και πρότεινε στενή συνεργασία του συλλόγου με την περιφέρεια Αττικής, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι συμμερίζεται την αγωνία και τα προβλήματα των επιχειρηματιών και πως στόχος της περιφέρειας είναι να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, εντός νομοθετικού πλαισίου, που αφενός θα συμβάλλουν στην οικονομική ανακούφιση των εμπόρων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αφετέρου στην οικονομική επανεκκίνηση του παραδοσιακού-τουριστικού εμπορικού κέντρου της Αθήνας

Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 12 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.