ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαββίδης (GR.EC.A): «Άλμα».... 18 μηνών στο ηλεκτρονικό εμπόριο λόγω πανδημίας

21:45 - 23 Νοε 2020 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Σαββίδης (GR.EC.A): «Άλμα».... 18 μηνών στο ηλεκτρονικό εμπόριο λόγω πανδημίας
«Τα 2 στα 3 ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας είναι προέκταση των φυσικών καταστημάτων. Καλό είναι, όλοι οι επιχειρηματίες, όσοι έχουν καθυστερήσει, να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία της ηλεκτρονικής τους πλατφόρμας. Ούτε πολυέξοδο είναι, ούτε πολύ δύσκολο» επεσήμανε ο Μάκης Σαββίδης, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου - GR.EC.A.

Κάτω από την πίεση του lockdown και τις ανάγκες της οικονομίας να καταφέρει να επιβιώσει, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου έχει «τρέξει», όπως εξήγησε στο Radio North 98  ο κ. Σαββίδης, το χρόνο 18 μήνες μπροστά, με τους πολίτες ήδη να καταγράφουν καλές «επιδόσεις» εξοικείωσης στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά να παραμένουν πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Την εξοικείωση των πολιτών που είδαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2020 εμείς την υπολογίζαμε ως Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, να έρθει τα Χριστούγεννα του 2021. Η εξοικείωση του κόσμου έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Βέβαια απέχουμε ακόμα από τον μέσο όρο της ΕΕ. Ο δείκτης που αναφέρεται στην ψηφιοποίηση  της κοινωνίας και της οικονομίας, που χρησιμοποιείται παγκόσμια, μας κατατάσσει στην προτελευταία θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών. Πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα επιπλέον, έτσι ώστε να ψηφιοποιήσουμε την κοινωνία και τις δραστηριότητές της αλλά και την οικονομία και της δραστηριότητές της, έτσι να επωφεληθούμε όλοι» σημείωσε.

Ο κ. Σαββίδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός απέναντι στους προβληματισμούς των καταναλωτών για τυχόν παγίδες, που μπορούν να κρύβουν κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα. «Απονέμουμε στα μέλη μας ένα πιστοποιητικό ασφαλείας, με το οποίο εγγυούμαστε στον καταναλωτή ότι οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν θα είναι όπως πρέπει να είναι και τα κατάστημα επανεξετάζονται πολλές φορές μέσα στο έτος για να δούμε εάν είναι αξιόπιστα»

Επέμεινε δε, στην ανάγκη οι καταναλωτές να προτιμούν τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα «διότι ό,τι και να συμβεί θα μπορεί να απευθυνθεί την άλλη ημέρα στον Έλληνα επιχειρηματία, το προϊόν φτάνει πιο γρήγορα στον καταναλωτή και φυσικά ενισχύουμε την ελληνική οικονομία, την ελληνική οικογένεια, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας»

Προανήγγελλε μάλιστα ότι σύντομα θα δημιουργηθούν παρατήματα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.