ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χειμερινές εκπτώσεις με lockdown: Τι αλλάζει στις αγορές μας-Οι ημερομηνίες Κύριο

11:00 - 01 Ιαν 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Χειμερινές εκπτώσεις με lockdown: Τι αλλάζει στις αγορές μας-Οι ημερομηνίες
Μέσα στο αυστηρό πλαίσιο του lockdown, του click away και του click in shop, καταστηματάρχες και καταναλωτές προετοιμάζονται για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν φέτος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Όπως κάθε χρόνο, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, το 2021 οι εκπτώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγες μέρες στα εμπορικά καταστήματα. Συγκεκριμένα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης επισημαίνεται πως την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή, 17 Ιανουαρίου του 2021 τα εμπορικά καταστήματα ολόκληρης της χώρας θα λειτουργήσουν από τις 11 π.μ έως τις 8 μμ. Εξαίρεση, ενδεχομένως, να αποτελέσουν τα καταστήματα που βρίσκονται σε περιοχές όπου εφαρμόζεται αυστηρό lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στον χρόνο είναι τέσσερις, 2 χειμερινές και 2 καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα σε αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα να είναι ανοιχτά.

Η αγορά έχει εναποθέσει σε μεγάλο βαθμό τις στην περίοδο των εκπτώσεων, δεδομένου ότι το λιανεμπόριο έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από το lockdown και όλα τα συναφή μέτρα κατά του κορονοϊού, με τα έσοδα των εμπορικών επιχειρήσεων να έχουν υποστεί καθίζηση το τελευταίο διάστημα, ακόμη και παρά την δυνατότητα των αγορών μέσω click away που ίσχυσε για την τόνωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Έρχεται το click in shop

Από τα μέσα του επόμενου μήνα κι ενώ οι χειμερινές εκπτώσεις θα έχουν ξεκινήσει, το click away θα μπορεί να μετεξελιχθεί σε click in shop, τη νέα μέθοδο αγορών που θα σηματοδοτήσει την ελεγχόμενη επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα.

Η καθιέρωση του click in shop θα εξαρτηθεί σε κάθε περίπτωση από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μετά τις γιορτές και στην ουσία θα επιτρέπει τη φυσική παρουσία των καταναλωτών μέσα στα καταστήματα, κατόπιν ραντεβού.

Πρακτικά, ο καταναλωτής θα στέλνει μήνυμα από το οποίο θα καθορίζεται η ώρα της επίσκεψης στο κατάστημα της επιλογής του. Πλέον θα μπορεί να μπει μέσα στο κατάστημα, να δει και να δοκιμάσει το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει, να το πληρώσει και να φύγει.

Η νέα πρακτική θα τεθεί σε ισχύ με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ προβλέπει για τα μικρά συνοικιακά καταστήματα ότι θα επιτρέπεται η φυσική παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά. Αντίστοιχα, σε ένα κατάστημα 100 τ.μ. θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα έως και τέσσερις πελάτες.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η αποστολή μηνύματος στο 13033 για «μετακίνηση 2» με στόχο την πραγματοποίηση αγορών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 01 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.