ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΣΠΛΑ: Η συμμετοχή στην απεργία δεν ξεπέρασε το… 3%

19:24 - 07 Απρ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
ΠΟΣΠΛΑ: Η συμμετοχή στην απεργία δεν ξεπέρασε το… 3%
Κανονικά λειτούργησαν οι λαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου αφού η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των παραγωγών υπήρξε πολύ περιορισμένη έως μηδαμινή.

Σύμφωνα με  τους επαγγελματίες πωλητές, αλλά και με τους ίδιους τους παραγωγούς η συμμετοχή στην απεργία δεν ξεπέρασε το… 3%.

«Αποδείξαμε σήμερα ότι είμαστε θωρακισμένοι όχι μόνον απέναντι στον κορωνοϊό αλλά και απέναντι στον ιό της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. (Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών) Δημήτρης Μουλιάτος.

Επεσήμανε μάλιστα  ότι  για «περισσότερο από ένα χρόνο η Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. αγωνίστηκε με υπευθυνότητα και επιχειρήματα, πετυχαίνοντας να κρατήσει τις λαϊκές αγορές ανοιχτές προστατεύοντας όχι μόνον την υγεία, αλλά και το εισόδημα των καταναλωτών»

Και κατέληξε στην δήλωσή του ο Δημήτρης Μουλιάτος: «Αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν σήμερα ανεπιτυχώς να κλείσουν- όχι πια με τον κορωνοϊό, αλλά με τον λαϊκισμό- τις λαϊκές αγορές πήραν ένα σκληρό μάθημα γιατί ο κλάδος τους γύρισε την πλάτη».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΣΠΛΑ οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα έγιναν σε μια μόνον λαϊκή αγορά (αυτή του Κολωνού) για τις ανάγκες των τηλεοπτικών συνεργείων ενώ σε άλλες πόλεις η συμμετοχή ήταν σχεδόν μηδενική και περιορίστηκε κυρίως σε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

Κατά την Ομοσπονδία το νομοσχέδιο για το οποίο κηρύχθηκε η απεργία από ορισμένους παραγωγούς όχι μόνον εκσυγχρονίζει τον θεσμό των λαϊκών αγορών, αλλά βάζει και οριστικό τέλος σε στρεβλώσεις και «καραμπινάτες» παρανομίες ετών που ταλαιπωρούσαν τον κλάδο και, τελικά, ήταν σε βάρος του καταναλωτικού κοινού.

Σύμφωνα με την Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο (που δεν έχει καν αρχίσει ακόμα) δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες πωλητές και σε παραγωγούς να επιφέρουν και όποιες άλλες βελτιώσεις κριθούν αναγκαίες.

Τέλος επισημαίνεται ότι τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας καταναλωτή έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιήσει δεκάδες συναντήσεις με επαγγελματίες πωλητές και με παραγωγούς ώστε το νομοσχέδιο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του κλάδου, αλλά και του καταναλωτικού κοινού.

«Μετά από όλα αυτά, αλλά και μετά ένα χρόνο πανδημίας και ταυτόχρονα ανοιχτών λαϊκών αγορών (με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα) η σημερινή κήρυξη των τελικά αποτυχημένων απεργιακών κινητοποιήσεων είναι φανερό ότι εξυπηρετούσε μικροκομματικά και προσωπικά συνδικαλιστικά συμφέροντα» τονίζουν από την Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.