ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν- Πόσο θα διαρκέσουν-Οι προσδοκίες των εμπόρων Κύριο

17:02 - 24 Απρ 2022 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν- Πόσο θα διαρκέσουν-Οι προσδοκίες των εμπόρων
Προ των πυλών βρίσκεται η έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες προβλέπεται να δώσουν σημαντική «ανάσα» στον εγχώριο εμπορικό κόσμο.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και προαιρετικά ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Οι έμποροι εμφανίζονται συγκρατημένοι και εκτιμούν ότι θα παραμείνει ο… γολγοθάς στον τζίρο και κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Καταστηματάρχες αναφέρουν ότι η αγορά έχει νεκρώσει από το φθινόπωρο, όταν άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος.

Οι λογαριασμοί αυτοί, σε συνδυασμό με την ακρίβεια σε βασικά τρόφιμα, αποθάρρυνε τους καταναλωτές τους τελευταίους μήνες από δαπάνες για ψυχαγωγία και ένδυση.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, πέρυσι το 65,1% των νοικοκυριών αύξησε τις δαπάνες του για λογαριασμούς σπιτιού, το 52,8% για είδη διατροφής, το 51,9% για θέρμανση και το 34,7% για υγεία και φάρμακα.

Προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 8 Μαΐου

Υπενθυμίζεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ότι, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται εφέτος τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Συνεπώς φέτος η έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Τέλος, με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 έως 18:00.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:23 - 24 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.