ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου της 20ης Νοεμβρίου 2007.

13:57 - 20 Νοε 2007 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Σε συνέχεια της από 15 Νοεμβρίου 2007 ανακοίνωσης της εταιρείας και με αφορμή δημοσιεύματα που υπήρξαν σε μερίδα του τύπου την 14 Νοεμβρίου 2007,με στοιχεία τα οποία είχαν διοχετευθεί προς αυτόν από την κα. Βαρβάρα Λαουτάρη, Α' Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, συγκλήθηκε σήμερα στα γραφεία της εταιρείας διοικητικό συμβούλιο με σκοπό να λήξει η διοχέτευση λανθασμένων πληροφοριών που μόνο αρνητικές εντυπώσεις δημιουργούν, πλήττοντας τα συμφέροντα της εταιρείας. Η ανάδειξη της ξεκάθαρης θέσης για τα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία επιτάσσεται από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους περίπου 4.500 εργαζομένους, στους 1.916 μετόχους και στους 2.620 προμηθευτές της.
Συνοπτικά οι αποφάσεις του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ως ακολούθως:
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι το κατά νόμο αρμόδιο όργανο που αποφασίζει για κάθε πράξη που αφορά στη διοίκηση της εταιρείας και με την αρμοδιότητα αυτή συνεδρίασε, συζήτησε και αποφάσισε επί θεμάτων όπως αυτά εμφανίστηκαν σε εφημερίδες στις 14.11.2007.
Αναφορικά με τις "συνθήκες έγκρισης" των οικονομικών καταστάσεων, για μία ακόμη φορά, τονίζεται ότι η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 31/12/2006 πραγματοποιήθηκε με την νομίμως συγκαλούμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 25/7/2007. Τα νόμιμα δικαιώματα των μετόχων τυγχάνουν υπεράσπισης μέσα από τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας οι οποίες και ρητά εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση της έγκρισης των ως άνω οικονομικών καταστάσεων.Όσον αφορά δε τους ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με τα αποθέματα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η αύξηση των αποθεμάτων αποτελεί διαχρονικό ζήτημα για την εταιρεία και είναι σε άμεση συνάρτηση με το εκτεταμένο πανελλαδικό δίκτυο των καταστημάτων της. Ιστορικά τα αποθέματα της εταιρείας πάντοτε ήταν πάνω από τον αντίστοιχο μέσο όρο της αγοράς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα αποθέματα της 31/12/2006 ανέρχονταν σε 104 εκατ. ευρώ ενώ τα αποθέματα της 30/09/2006, ανέρχονταν σε 102,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας δηλαδή οριακή μεταβολή. Σχετικά δε με τα αναγραφόμενα περί αποθεμάτων συγκεκριμένων κωδικών στα καταστήματα Λήμνου και Κορυδαλλού στις 31/12/2006 διευκρινίζεται ότι εκ παραδρομής έγινε λάθος πληκτρολόγηση των συγκεκριμένων ειδών ως αριθμός τεμαχίων, το οποίο και διορθώθηκε στο αμέσως επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή επί συνόλου 230.000 εγγραφών παρουσιάστηκαν δύο λάθη.
Επιπρόσθετα, η εταιρεία βάσισε την ανάπτυξή της επί 27 χρόνια στις μακροχρόνιες σχέσεις της με τους προμηθευτές της. Θεμελιώδης φιλοσοφία μέσω της οποίας κέρδισε η εταιρεία την εμπιστοσύνη της αγοράς και μέσω αυτής κατάφερε να αναπτυχθεί, είναι η συνέπεια και η ανταπόδοση. Η ΑΤΛΑΝΤΙΚ για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής της χρησιμοποιεί τον τραπεζικό δανεισμό (με ασφαλή επιτοκιακή κάλυψη) ως μοχλό ενίσχυσης του μεριδίου της στην αγορά. Όλα τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά και η πιστωτική στρατηγική της ΑΤΛΑΝΤΙΚ είναι επιτυχής διατηρώντας εξαιρετικές σχέσεις με τις τράπεζες.
Γίνεται κατανοητό ότι η ΑΤΛΑΝΤΙΚ πρωταγωνιστεί αναπτυσσόμενη σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, στην κρίσιμη αυτή καμπή της πορείας της, όπου φαίνεται να ξανακερδίζει μερίδιο αγοράς. Για τη διατήρηση της θέσης της στην αγορά, η εταιρεία προχωρεί στον εξορθολογισμό του δικτύου των καταστημάτων επιβαρύνοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα, προσδοκώντας όμως από τις ενέργειες αυτές την αναστροφή των ζημιογόνων καταστημάτων σε κερδοφόρα, αφού αντικαθίστανται με νέα σημεία πώλησης χαμηλότερου λειτουργικού κόστους.
Επιπρόσθετα τα ζημιογόνα αποτελέσματα της εταιρείας είναι απόρροια και του εντονότερου ανταγωνισμού με την είσοδο νέων αλυσίδων σε περιοχές όπου ή ΑΤΛΑΝΤΙΚ είχε παραδοσιακά ισχυρή παρουσία, όπως στην περιοχή της Εύβοιας.
Αναφορικά με τον κ. Χρήστο Σιδέρη και την αρμοδιότητά του ως Οικονομικού Διευθυντή της εταιρείας επισημαίνεται ότι με την από 11.7.2001 γνωστοποίηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο κ. Χ. Σιδέρης ασκεί τα καθήκοντα του Οικονομικού Διευθυντή της ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Σημειώνεται ότι από το 2003, τόσο η κα Βαρβάρα Λαουτάρη, όσο και η κα. Μαρία Λαουτάρη υπογράφουν οικονομικές καταστάσεις της εταιρ
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.