ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η απάντηση της ΑΒ στην κίνηση της Carrefour

13:36 - 13 Δεκ 2007 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Με επιφύλαξη αντιμετωπίζει η πλευρά του ΑΒ Βασιλόπουλου την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Εμπορικής Τράπεζας και του ομίλου Carrefour . Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τελευταίου όμιλοι δημιούργησαν από κοινού την Carrefour Credit η οποία θα διαθέτει άμεσα πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια στα 425 καταστήματα των αλυσίδων Carrefour, Champion Μαρινόπουλος και 5΄ Μαρινόπουλος. Από τις αρχές δε του νέου έτους θα επεκταθεί στις χορηγήσεις καταναλωτικών και ανοιχτών δανείων, δανείων συγκέντρωσης οφειλών και σταδιακά στεγαστικών δανείων και τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων της Emporiki Bank.

Σύμφωνα με διοικητικό στέλεχος της αλυσίδας Βασιλόπουλος, η νέα αυτή συνεργασία εάν δεν οργανωθεί σωστά και με όλες τις απαραίτητες υποδομές ενέχει αρκετά ρίσκα. Πάντως σύμφωνα με την ίδια πηγή μολονότι η δημιουργία μίας εταιρείας με πιστωτικό ίδρυμα δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες τις εισηγμένης δεν αποκλείεται και τίποτα για το μέλλον.

Σημειώνεται ότι σήμερα η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει στους καταναλωτές του μία κάρτας πιστότητας την Plus και δύο πιστωτικές που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και οι οποίες είναι οι ΑΒ Visa και AB Visa Electron. Oπως τονίζει η ίδια πηγή το 70% των αγορών που πραγματοποιούν οι καταναλωτές μέσα στα καταστήματα της αλυσίδας γίνεται και με τη χρήση της κάρτας πιστότητας, βασικό προνόμιο της οποίας είναι τα εκπτωτικά κουπόνια. Από την άλλη οι αγορές που γίνονται μέσω των πιστωτικών καρτών αντιπροσωπεύουν περίπου το 11% των συνολικών εσόδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.