ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΤΕ: «1 εκατ. περισσότερες αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματισθεί για τη χώρα μας το 2013»

12:59 - 26 Φεβ 2013 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για το 2013 που έρχονται από τις περισσότερες αγορές του εξωτερικού, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης από το βήμα της συνέλευσης των μετόχων της ΤτΕ.

"Ήδη, οι παραδοσιακές αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν δείξει σαφή θετική μεταστροφή. Η Βρετανική αγορά είναι παραδοσιακά η πρώτη από τις βασικές αγορές που ξεκινά από νωρίς τον προγραμματισμό και τις προκρατήσεις. Στην αγορά αυτή καταγράφεται αύξηση της τάξης του 20% σε ένα δείγμα 600.000 επισκεπτών, οι οποίοι ήδη έχουν κλείσει τις διακοπές τους για το 2013 στη χώρα μας. Στη Γερμανική, τη Γαλλική και τη Σκανδιναβική αγορά υπάρχει επίσης σημαντική αύξηση των προκρατήσεων της τάξης του 15%, ενώ στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία κλπ, αν και είναι πολύ νωρίς, διαπιστώνεται βελτίωση της ζήτησης και αύξηση των οργανωμένων πτήσεων, σημαντικά ανώτερη του 20%.Ερωτηματικά παρουσιάζουν οι αγορές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Βουλγαρίας, όπου η οικονομική κρίση δεν θα επιτρέψει αυξητικές τάσεις προς τη χώρα μας. Συνολικά, πάνω από 1 εκατ. περισσότερες αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματισθεί για τη χώρα μας το 2013, σε σχέση με το 2012.", διευκρίνισε ο κ. Ανδρεάδης.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε το αυξημένο ενδιαφέρον για τον θαλάσσιο τουρισμό και για την κρουαζιέρα, με μόνο αρνητικό σημείο τον εισερχόμενο συνεδριακό τουρισμό, την τουριστική εικόνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου πρέπει να γίνουν ακόμη μεγάλες προσπάθειες. Εμφανίζονται μεν τάσεις σταθεροποίησης και ελαφράς βελτίωσης από τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα του 2012, μακράν όμως, από την αντίστοιχη εικόνα του παραθεριστικού τουρισμού. Προβληματικός παραμένει και ο εσωτερικός τουρισμός, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα του 50% (1,5 δισ. ευρώ) σε σχέση με το 2008 (3 δισ. Ευρώ), με τάσεις περαιτέρω μικρής μείωσης το 2013. "Όλα τα παραπάνω, μας κάνουν αισιόδοξους για την επίτευξη ή ακόμη και την υπέρβαση των στόχων του 2013 για 1 εκατ. επιπλέον αφίξεις, δηλαδή 17 εκατ. και για 11 δισ. Ευρώ σε άμεσα έσοδα".
Τέλος, ο κ. Ανδρεάδης εξέφρασε την άποψη ότι με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που ήδη δρομολογούνται, είναι εφικτές οι 20 εκατ. διεθνείς αφίξεις στη χώρα μας σε ορίζοντα 5ετίας ετών.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 26 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.