• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Βασιλικός (ΞΕΕ): Ελπίζουμε σε άμεσα και τολμηρά μέτρα στήριξης

12:15 - 25 Απρ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στα μέτρα στήριξης που πρέπει να δρομολογηθούν, προκειμένου «να καταφέρουν τα ξενοδοχεία να συνεχίσουν τη διαχρονική εθνική και κοινωνική προσφορά τους» αναφέρεται με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλικός κάνει λόγο για «υγειονομικά πρωτόκολλα, διαφοροποιημένα ανά υπηρεσία και μέγεθος ξενοδοχείου, ώστε να είναι πρακτικά υλοποιήσιμα. Χρηματοδοτικά εργαλεία και φορολογικές ελαφρύνσεις για την τόνωση της ρευστότητας και για να μπορέσουν τα ξενοδοχεία να επιβιώσουν μέσα σε ένα περιβάλλον χαμηλής ζήτησης και υψηλού ανταγωνισμού. Επιδότηση της εργασίας για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχείων».

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΞΕΕ:

Οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν εύλογες προσδοκίες για τη στήριξή τους από την Πολιτεία σε αυτή τη δίχως προηγούμενο συγκυρία που βιώνουμε όλοι. Διότι, με ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική απέναντι σε πελάτες και συνεργάτες, η οποία μάλιστα απορρόφησε και τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη που κλήθηκαν να σηκώσουν και με ιδιωτικές επενδύσεις που μόνο για ανακαινίσεις ξενοδοχείων φτάνουν το 1 δις ευρώ το χρόνο, συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να ξεπεραστεί η δεκαετής κρίση και να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη, στηρίζοντας τα δημόσια έσοδα και την απασχόληση, όπως ευρέως πλέον γίνεται αποδεκτό.

Ο κλάδος λοιπόν, φυσιολογικά, έχει δικαίωμα στην ελπίδα για άμεσα και τολμηρά μέτρα στήριξης. Υγειονομικά πρωτόκολλα, διαφοροποιημένα ανά υπηρεσία και μέγεθος ξενοδοχείου, ώστε να είναι πρακτικά υλοποιήσιμα. Χρηματοδοτικά εργαλεία και φορολογικές ελαφρύνσεις για την τόνωση της ρευστότητας και για να μπορέσουν τα ξενοδοχεία να επιβιώσουν μέσα σε ένα περιβάλλον χαμηλής ζήτησης και υψηλού ανταγωνισμού. Επιδότηση της εργασίας για να διατηρηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχείων. Μέτρα αναγκαία για να καταφέρουν τα ξενοδοχεία να συνεχίσουν τη διαχρονική εθνική και κοινωνική προσφορά τους.

Αναμφίβολα, η νίκη στην πρώτη μάχη κατά του κορονοϊού ισχυροποίησε ουσιαστικά τη διεθνή εικόνα της χώρας. Παρ' όλα αυτά, η επόμενη μέρα για τη χώρα θα είναι δύσκολη. Σήμερα απαιτούνται λύσεις που θα διαμορφώσουν την οικονομική και κοινωνική "νέα κανονικότητα". Είναι η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα και στην πραγματική του διάσταση το πρόβλημα. Ώρα για ευθύνη, ρεαλισμό και αλήθεια και όχι για ωραιοποιήσεις ή λαϊκισμό. Ώρα για ενότητα, όλοι για έναν και όχι ο καθένας για τον εαυτό του.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας με αίσθημα καθήκοντος απέναντι στα μέλη του και τη θεσμική του αποστολή, συμβάλλει και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να στεφθεί με επιτυχία η εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προστασία της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Προστασία από τις αξιώσεις των tour operators ζητούν οι ξενοδόχοι

Τελευταία τροποποίηση στις 12:38 - 25 Απρ 2020
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman