ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκέψεις για λειτουργία μικρών ξενοδοχείων από 1η Ιουνίου

14:41 - 10 Μαϊ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σκέψεις για λειτουργία μικρών ξενοδοχείων από 1η Ιουνίου
Σχέδια για επίσπευση της λειτουργίας μικρών ξενοδοχειακών μονάδων στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα επεξεργάζονται στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη που αρχίζει να διαμορφώνεται είναι να αρχίσουν να λειτουργούν μικρά ξενοδοχεία από τις αρχές Ιουνίου, είτε ταυτόχρονα με τα καταστήματα εστίασης, είτε με κάποιες ημέρες διαφορά και αφότου φανεί πώς θα έχει γίνει η προσαρμογή στις νέες προδιαγραφές λειτουργίας.

Οι αποφάσεις για τον κλάδο του τουρισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της εβδομάδας. 

 

Κατά τα όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι μικρές μονάδες ενδεχομένως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ευχέρεια σε αυτήν την φάση μειωμένης τουριστικής κίνησης, φυσικά με ένα ενιαίο υγειονομικό πρωτόκολλο και αφότου δοθούν οι σχετικές οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές. 

 

Η κίνηση αυτή, εφόσον ληφθούν οι αποφάσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, γίνεται εν είδει μίας πρώτης, μικρής πρόβας και προκειμένου να δοθεί, στο βαθμό του δυνατού και σε συνδυασμό με το γενικότερο σχέδιο επανεκκίνησης, μία πρώτη δυνατότητα στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις. 

 

Σημειώνεται από αρμόδιες πηγές πάντως, ότι οι κρατήσεις και οι μετακινήσεις σε μία τέτοια περίπτωση θα αφορούν μόνον Ελληνες και όχι τουρίστες απο το εξωτερικό, άλλωστε τουριστικές πτήσεις και δρομολογία προς τα νησιά δεν θα επιτρέπονται ακόμη στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

 

Εν όψει αυτών πάντως, οι επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και οι κάτοικοι των τουριστικών προορισμών διακατέχονται από ένα μίγμα οικονομικής ανησυχίας και αγωνίας για το καθαρά υγειονομικό σκέλος. Αναμένουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όπως οι υγειονομικές προδιαγραφές, οι δικλίδες ασφαλείας σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων, θέματα αστικής ευθύνης, τα πρωτόκολλα για επισκέπτες και προσωπικό κ.ά. 

 

Άγγελος Κωβαίος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 10 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.