ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω του 25% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αττικής

09:25 - 25 Αυγ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κάτω του 25% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αττικής
Σήμερα ξεκινά τη λειτουργία του το Athenaeum Intercontinental Athens, ενώ την ίδια ώρα η εικόνα στα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι προβληματική.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πληρότητες κυμαίνονται κάτω του 25% και σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως η Μεγάλη Βρεταννία ή άλλα τετράστερα, οι πληρότητες βρίσκονται κοντά στο 30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2019 η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αττικής άγγιξε το 93%, ενώ τον αντίστοιχο φετινό μήνα υποχώρησε κάτω από το 20%. Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2020, η απώλεια εσόδων, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ.

«Η σεζόν έχει τελειώσει, το λέω εδώ και δύο μήνες». Αυτό επανέλαβε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, τονίζοντας πως «βλέπει» ανάκαμψη στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο ίδιος συμπληρώνει πως το 2021 οι επαγγελματίες του τουρισμού θα παλέψουν για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

Ο κ. Τάσιος έκανε λόγο για απώλειες 15 δισ. ευρώ, με βάση τα 18 δισ. έσοδα που καταγράφηκαν το 2019, κάτι που δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Η μέση πληρότητα εξαμήνου για όλη τη χώρα δεν ξεπέρασε το 35% με τα μισά ξενοδοχεία κλειστά ενώ το χειμώνα που μας πέρασε, η μέση πληρότητα εξαμήνου κυμαίνονταν μεταξύ 50-60% συνολικά. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για τεράστια πτώση και ότι έχουμε έναν χειμώνα μπροστά μας από όπου δεν θα υπάρχουν έσοδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ και επεσήμανε την ανάγκη για επιπλέον μέτρα στήριξης και διευκόλυνση των επιχειρηματιών, κυρίως σε ότι αφορά τις οφειλές τους στο Δημόσιο αλλά και μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.