ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών η Ελλάδα

14:24 - 30 Νοε 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πνοή αισιοδοξίας δίνει η κατάταξη της Ελλάδας στους κορυφαίους προορισμούς από την USTOA, την Ένωση T.O των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό η Ελλάδα είναι τρίτος δημοφιλέστερος διεθνής προορισμός στον κόσμο για τους Αμερικανούς τουρίστες το 2021, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020.

Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Ιταλία και στη δεύτερη θέση η Ιρλανδία. Σημειώνεται επίσης ότι η έρευνα διεξήχθη προτού ανακοινωθούν τα θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές εμβολίων.

Στην ερώτηση για την πορεία των νέων κρατήσεων τις τελευταίες 60 ημέρες, τα δύο τρίτα (63%) των μελών της USTOA ανέφεραν ότι είχαν αύξηση, ενώ το 29% ότι δεν είχε καμία αλλαγή. Στην προηγούμενη έρευνα του Αυγούστου, μόνο το ένα τρίτο (38%) των ενεργών μελών είχε δει αύξηση των κρατήσεων για τους δύο προηγούμενους μήνες.

Περίπου το 92% των ενεργών μελών αναφέρει ότι οι νέες κρατήσεις αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) αναφέρουν νέες κρατήσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.