ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνημα σεζόν στη Μύκονο, με ενδείξεις για πληρότητες 100%-Αναλυτικό ρεπορτάζ

14:44 - 23 Μαϊ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ξεκίνημα σεζόν στη Μύκονο, με ενδείξεις για πληρότητες 100%-Αναλυτικό ρεπορτάζ
Ξεκίνησε η τουριστική ροή στο νησί των Ανέμων, με τους πρώτους επισκέπτες να καταφθάνουν στη Μύκονο αμέσως μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του reporter.gr, το νησί ακόμα δεν είναι γεμάτο, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι, τόσο Έλληνες, όσο και ξένοι, που το επέλεξαν για να πάρουν μία ανάσα από την ένταση της καθημερινότητας.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, πως πολλά από τα καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, αλλά και οργανωμένες παραλίες, δεν έχουν ανοίξει, με κάποια να ανοίγουν σήμερα Κυριακή 23/5 και άλλα μέσα στις επόμενες μέρες.

Η πληρότητα είναι τέτοια, που μπορεί να βρει κάποιος να κάτσει για φαγητό ή ποτό σχετικά εύκολα για τα δεδομένα του «ξέφρενου» ρυθμού ζωής του νησιού στο πικ της σεζόν.

Ωστόσο, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς το νησί αναμένεται να «βουλιάξει». Η πληρότητα σε πολλά μέρη φτάνει ήδη έως και το 100% για όλο το καλοκαίρι.

Αναφορικά με τους τουρίστες, οι περισσότεροι προέρχονται από το εξωτερικό, με έντονη να είναι η κινητικότητα των Γάλλων.

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία, οι άνθρωποι της εστίασης περιμένουν τις αρχές του Ιουνίου για να μπορέσουν να βάλουν μουσική.

Χαρακτηριστικό είναι όμως, πως στην μικρή Βενετία, σύμφωνα με πηγές, υπάρχει συνωστισμός, ενώ οι τουρίστες κάνοντας τη βόλτα τους στο νησί, χρησιμοποιούν την μάσκα περισσότερο….για κολιέ ή βραχιόλι και όχι για προστασία.

Τέλος, στις πιο μεγάλες επιχειρήσεις, το μέτρο της μάσκας τηρείται, ωστόσο στις πιο τοπικές, όπως για παράδειγμα σε κάποιο μίνι μάρκετ, δεν είναι απίθανο να δει κανείς αυτόν που τον εξυπηρετεί με κατεβασμένη την μάσκα στο πιγούνι.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 23 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.