ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαντορίνη: Στο 100% η πληρότητα για πάνω από ένα μήνα Κύριο

10:00 - 22 Αυγ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σαντορίνη: Στο 100% η πληρότητα για πάνω από ένα μήνα
Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και φέτος η τουριστική κίνηση στη Σαντορίνη, με τους επιχειρηματίες του νησιού, να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη φετινή σεζόν, παρά τις δυσκολίες που βίωσαν λόγω της πανδημίας.

Πληρότητα

Αυτή την περίοδο, το νησί, έχει 100% πληρότητα, η οποία μάλιστα, θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με επιχειρηματίες, η Σαντορίνη, έχει αυτό το ποσοστό πληρότητας από τις 10 Ιουλίου, αν και πριν από εκείνη την περίοδο, η τουριστική ροή, δεν ήταν η αναμενόμενη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως δεν μπορεί να βρει κανείς δωμάτια, ή μεταφορικό μέσο για το νησί, είτε αυτό είναι μηχανάκι, είτε αυτοκίνητο, ενώ καθημερινά σχηματίζονται ουρές για τα λεωφορεία.

Μάλιστα, στον ίδιο ρυθμό, κυμαίνονται και τα εστιατόρια, καθώς σε κάποια από αυτά για να βρει κάποιος τραπέζι, πρέπει να έχει κάνει κράτηση μέρες πριν.

Ποιοι «ψήφισαν» Σαντορίνη

Οι περισσότεροι τουρίστες φέτος, ήρθαν από την γειτονική Ιταλία. Ωστόσο, πολλοί ήταν και οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Πολωνοί.

Ταυτόχρονα, μεγάλη φάνηκε να ήταν η ζήτηση από Ρουμάνους και Λιθουανούς, γεγονός που τα προηγούμενα χρόνια δεν συνηθιζόταν.

Από την άλλη πλευρά, πλήγμα δέχτηκε το νησί αναφορικά με την άφιξη των Αμερικανών και των Κινέζων, που παραδοσιακά, γέμιζαν την καλντέρα.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των Αμερικανών που κατέφθασαν στο νησί για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα φέτος, δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με αυτό των προηγούμενων χρόνων, ενώ οι Κινέζοι δεν ήρθαν καθόλου, με εξαίρεση μεμονωμένους τουρίστες, που δεν είχαν ως αφετηρία την Κίνα.

Τιμές

Παρότι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, η Σαντορίνη, προσφέρει τιμές για όλα τα βαλάντια.

Ειδικά φέτος, πολλοί ήταν οι ξενοδόχοι που μείωσαν αρκετά τις τιμές, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την πληρότητα των καταλυμάτων τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πανδημία

Αναφορικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας, οι ξενοδόχοι αναφέρουν πως δίνουν ιδιαίτερη βάση στην καθαριότητα, παίρνοντας περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσουν πως δεν θα εντοπιστεί κρούσμα.

«Θέλουμε όπως έρχονται έτσι και να φεύγουν», δηλώνει ξενοδόχος στο reporter.gr, μιλώντας για την υγεία των επισκεπτών, ενώ συνεχίζει λέγοντας, «πραγματικά ζούμε το άγχος της πανδημίας και αυτό συνέβαινε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό πριν ανοίξουμε, όταν παρακολουθούσαμε συνεχώς τις εξελίξεις για να δούμε αν όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε. Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, ο τελευταίος μήνας και το ποσοστό πληρότητας, μας έχουν αφήσει πολύ ικανοποιημένους».

Χριστίνα Περλέγκα 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 26 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.