ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα-Βόρεια Μακεδονία: Περισσότερα από €45 εκατ. για ενίσχυση του τουρισμού Κύριο

10:27 - 29 Ιαν 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ελλάδα-Βόρεια Μακεδονία: Περισσότερα από €45 εκατ. για ενίσχυση του τουρισμού
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ύψους 45.470.066 ευρώ τρέχει από την ΕΕ με στόχο την ενίσχυση μιας αγοράς 400.000 πολιτών της Πελαγονίας, της Φλώρινας και της περιοχής της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 30.000 ζουν σε αγροτικές περιοχές

Αναλυτικά,σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας, το πρόγραμμα «Αύξηση των τουριστικών δυνατοτήτων μέσω της αξιοποίησης των ήδη υφισταμένων πόρων: I-TOUR», που εφαρμόζεται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA-CBC για τη διασυνοριακή συνεργασία με την Ελλάδα και χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το Υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτρέπει την αναβάθμιση της συνολικής ανάπτυξης των διασυνοριακών περιοχών της Πελαγονίας, της Φλώρινας και της Θεσσαλονίκης μέσω της ενισχυμένης και βιώσιμης αξιοποίησης των τουριστικών δυνατοτήτων. Το I-TOUR χαρτογράφησε για πρώτη φορά όλες τις τουριστικές δυνατότητες προς όφελος τουλάχιστον 400.000 πολιτών της Πελαγονίας, της Φλώρινας και της περιοχής της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 30.000 ζουν σε αγροτικές περιοχές.

«Μέσω αυτού του προγράμματος για διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας την περίοδο 2014-2020 και με την υποστήριξη της ΕΕ ενισχύθηκε η συνοχή της περιοχής μέσω της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και των δυνατοτήτων απασχόλησης του επιτόπιου πληθυσμού με σεβασμό στο περιβάλλον και με αξιοποίηση των φυσικών πόρων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Goran Milevski.

Η διασυνοριακή προσφορά υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού περιπέτειας, όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει ήδη συνεισφέρει μέχρι και το 65% του προϋπολογισμού για τον τουρισμό στην τοπική οικονομία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για την περίοδο 2014-2020 ανέρχεται στα 45.470.066 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.