ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Αύξηση 342,2% των τουριστικών εσόδων στο τρίμηνο

10:22 - 26 Μαϊ 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κικίλιας: Αύξηση 342,2% των τουριστικών εσόδων στο τρίμηνο
Το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2021, οι τουριστικές εισπράξεις κατέγραψαν αύξηση κατά 342%, ακολουθώντας την ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση, υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, σε σχέση με το έτος – ορόσημο, λόγω της καλής απόδοσης του τουρισμού το 2019, υπάρχει αύξηση της τάξης του 10% σε κίνηση και εισπράξεις στο δίμηνο Απριλίου – Μάϊου σε περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο.

Μάλιστα, υπογράμμισε και τη δυναμική της «βαριάς βιομηχανίας της χώρας», τονίζοντας πως για τον Ιούνιο μόνο έχουν προγραμματιστεί 500 πλόες από κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα.

«Πρώτη χρονιά φέτος, έχουμε εντυπωσιακό ρεκόρ για αφίξεις τουριστών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Με απευθείας πτήσεις στην Ελλάδα: 9 πτήσεις την ημέρα, 63 πτήσεις την εβδομάδα, έρχονται τουρίστες υψηλού εισοδήματος και αφήνουν χρήματα στην Ελλάδα. Είναι 500.000 άνθρωποι αυτοί. Οι ίδιες οι εταιρείες βάζουν πιο μεγάλα αεροσκάφη γιατί υπάρχει ζήτηση και δεν υπάρχουν θέσεις», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, λέγοντας ακόμα πως «οι Γάλλοι που επίσης ξοδεύουν πολλά χρήματα, μας έχουν πρώτη επιλογή για τις διακοπές τους. Στην Γερμανία είμαστε στις πρώτες τρεις επιλογές για διακοπές, η TUI ανακοίνωσε 3 εκατομμύρια αφίξεις φέτος, απο1,5 εκατομμύρια αφίξεις πέρσι».

Τέλος, σημείωσε ότι «υπάρχει ισχυρό τουριστικό σήμα και αναμένουμε να ενισχύεται αυτό εβδομάδα με την εβδομάδα», λέγοντας πάντως πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει μεσομακροπρόθεσμα, λόγω παραγόντων όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις της.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:54 - 26 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.