ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκη: Αποδεικνύεται στην πράξη η δυναμική του αθλητικού τουρισμού

12:59 - 01 Οκτ 2022 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ζαχαράκη: Αποδεικνύεται στην πράξη η δυναμική του αθλητικού τουρισμού
Η δυναμική του αθλητικού τουρισμού αποδεικνύεται στην πράξη από τις διοργανώσεις στους διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα, οι οποίες προσελκύουν ολοένα αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών, υπογράμμισε σε σχετική συνέντευξη η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι στο υπουργείο Τουρισμού «στηρίζουμε και προβάλλουμε τις διοργανώσεις μας που αποτελούν ένα ξεχωριστό ημερολόγιο ποιοτικών εμπειριών και προσδίδουν ξεχωριστή υπεραξία στο εγχώριο τουριστικό προϊόν μας».

Τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού του Φθινοπώρου

Ο Οκτώβριος μπαίνει δυναμικά για την Ελλάδα και στο μέτωπο του αθλητικού τουρισμού και ήδη τα φώτα είναι στραμένα στην Κρήτη, τη Μύκονο αλλά και την Πελοπόννησο και τις Σπέτσες.

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, ο Σύλλογος Αθλη.Σ.Υ διοργανώνει για 6η χρονιά τον πολυσυζητημένο Ημιμαραθώνιο Κρήτης στις 2 Οκτωβρίου 2022 και τους παράλληλους αγώνες 5χλμ 10χλμ ,1000μ για παιδιά και ΑΜΕΑ 200μέτρων. Σκοπός των αγώνων είναι να προβληθεί πόσο σημαντική είναι για την υγεία μας η άσκηση. Το τρέξιμο και το περπάτημα είναι η πιο εύκολη άσκηση καθώς είναι οι πιο φυσικές κινήσεις του ανθρώπου.

Μύκονος: Μύκονος Runing 1 και 2 Οκτωβρίου

Το MYKONOS RUNNING FESTIVAL φιλοδοξεί να τοποθετηθεί στο Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ως ένα γεγονός ανάλογο με την αναγνωσιμότητα και την αίγλη του ονόματος του νησιού, αποκτώντας συγκεκριμένη «ταυτότητα» και αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του τόπου, σύμφωνα με το όραμα και τη φιλοσοφία των διοργανωτών.

Παράλληλα, στόχος είναι να καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού ως αθλητικό, κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό γεγονός πλήρως αξιοποιήσιμο για την αθλητική – κοινωνική προβολή του νησιού και της χώρας, συμβάλλοντας επιπλέον στην επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Την 1η Οκτωβρίου διεξάγεται δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10χλμ, ενώ στις 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος δρόμος.

Εστιάζοντας στην Μύκονο, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού και νυν τομεάρχης τουρισμού της Ν.Δ, Ανδρέας Φιορεντίνος, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι ειδικές μορφές του τουρισμού είναι διαβατήριο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, μεσαίας δυναμικότητας ικανό να φιλοξενήσει αγώνες basket, volleyball, handball αλλά και ομάδες αθλητών για προπόνηση, μπορεί να συμβάλει σταδιακά στην επιτυχή διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς ενός νησιού, όπως η Μύκονος έτσι ώστε να είναι εφικτή η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Σπέτσες Mini Marathon: 7 – 9 Οκτωβρίου

Το Spetses mini Marathon (SMM) ξεκίνησε το 2011 και φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Ήταν εκείνη η χρονιά που η ιδρύτρια και διοργανώτρια, Μαρίνα Κουταρέλλη, έκανε πράξη την ιδέα της για ένα πρωτοποριακό αθλητικό γεγονός στην επαρχία. Σε αυτά τα δέκα χρόνια διαρκούς προσπάθειας και βελτίωσης της διοργάνωσης από την Μαρίνα Κουταρέλλη και την ομάδα της, ο αγώνας έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς φιλοξενεί αθλητές από 42 διαφορετικές χώρες και δικαίως έχει χαρακτηριστεί «σταθµός» στον Αθλητικό Τουρισµό, όπως τονίζεται. Πλέον, το Spetses mini Marathon συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους συμμετέχοντες, αλλά και επισκέπτες, με τον πιο πρόσφατο αριθμό να φτάνει τους 18.000 ταξιδιώτες στο νησί των Σπετσών και μάλιστα σε περίοδο off season.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνίσματα αυτά περιλαμβάνουν αγώνες δρόμου 5, 10, 25 χιλιομέτρων, καθώς και κολυμβητικούς αγώνες 1,5-3 και 5 χιλιομέτρων. Παράλληλα έχουν σχεδιαστεί και παιδικοί αγώνες.

Πελοπόννησος: Navarino Challenge στις 21-23 Οκτωβρίου 2022

Με τη σειρά της και η Πελοπόννησος φιλοδοξεί να εισέλθει δυναμικά στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού. Ήδη, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της το Navarino Challenge, που φέτος θα γιορτάσει τα 10 χρόνια του, στις 21-23 Οκτωβρίου 2022, φιλοξενώντας σπουδαία ονόματα του αθλητισμού και πάνω από 40 δράσεις στην Costa Navarino και την Πύλο.

Επισημαίνεται πως τη διοργάνωση και το sports production έχει αναλάβει η ActiveMedia Group.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.