ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινοπραξία Τσάκου-Columbia με 140 δεξαμενόπλοια

13:46 - 23 Φεβ 2010 | Ναυτιλία
Η μεγαλύτερη, ανεξάρτητη, εταιρία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων στο κόσμο με ένα στόλο 140 τουλάχιστον μονάδων, προκύπτει από τη κοινοπραξία στην οποία προχώρησε ο Ελληνικός ναυτιλιακός όμιλος Τσάκου με την γερμανικών συμφερόντων εταιρία διαχείρισης πλοίων Columbia Ship Management η οποία έχει την έδρα της στην Κύπρο.
Η νέα κοινοπρακτική εταιρία θα ονομάζεται Tsakos Columbia Ship Management (TCM) και θα έχει την έδρα της στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μακεδονία όπου βρίσκεται το στρατηγεία της οικογένειας Τσάκου.

Η εν λόγω νέα εταιρία θα δώσει ειδικό βάρος στο τεχνικό κομμάτι της διαχείρισης του παραπάνω στόλου με στόχο να προσφέρει εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος ανάλογες υπηρεσίες και προς άλλους στόλους δεξαμενόπλοιων που θα επιθυμούσαν να ενταχθούν – ως προς την διαχείριση τους – στο εν λόγω σχήμα.

Αναφερόμενος στην εν λόγω συμφωνία ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος υπογράμμισε στο την ικανοποίηση του για την τελική συμφωνία, καθότι όπως είπε, «επιτεύχθηκε με την εταιρία του κ. Χέϊνριχ Σόλλερ ενός ανθρώπου με τον οποίο συνδεόμαστε πολλά χρόνια και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο.

Στόχος», είπε ο κ. Τσάκος, «είναι να μεταφέρουμε στην Ελλάδα την πραγματικά υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει η Columbia στο τομέα της τεχνικής διαχείρισης των πλοίων της, δεδομένου πως πρόκειται για μια εταιρία η οποία σήμερα διαχειρίζεται τουλάχιστον 350 πλοία».

«Ο όμιλος Τσάκου», τόνισε ο κ. Τσάκος, «ανοίγει νέους δρόμους και πολλοί πιστεύω είναι αυτοί που θα μας ακολουθήσουν, όπως συνέβη στο παρελθόν».

Στη νέα αυτή εταιρία η Columbia θα συμμετέχει  με 90 δεξαμενόπλοια και ο Όμιλος Τσάκου με 50 δεξαμενόπλοια. Το εμπορικό τμήμα της Tsakos συνεχίζει να παραμένει ανεξάρτητο και κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της οικογένειας Τσάκου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.