ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγαλοτραπεζίτης στο ΔΣ της Navios. Επενδύσεις 550 εκ. δολ. σε tankers

12:35 - 13 Απρ 2010 | Ναυτιλία
Άλλος ένας διεθνούς βεληνεκούς μεγαλοτραπεζίτης στελεχώνει το ΔΣ της Navios Maritime Holdings. Πρόκειται για τον George Malanga, Chief Credit Officer της Bank of New York Mellon.
Ο κ. Malanga θα αντικαταστήσει τον «θρύλο» της ναυτιλιακής χρηματοδότησης κ. Rex Harrington, που ήταν επικεφαλής της RBS για πολλά χρόνια, ο οποίος μετακινείται στο ΔΣ της Navios Maritime Acquisition, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την αγορά 13 δεξαμενοπλοίων.

 

Όπως δήλωσε η κ. Αγγελική Φράγκου, τόσο ο κύριος Malanaga όσο και ο κ. Harrington με την εμπειρία τους, αποτελούν σημαντικότατα στελέχη για την εταιρία.  

Πρόσφατα, η Navios Μaritime Acquisition, ένα spin - off της Navios Maritime Holdings, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2008, προέβη στην αγορά 13 δεξαμενοπλοίων
Η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 550 εκατ. δολ και αφορά 9 product tankers, δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών, και μία οψιόν για αγορά δυο ακόμη product tankers.

Για τα 11 πλοία θα δοθούν  457,7 εκατ. δολ ενώ άλλα 81 εκατ. δολ θα απαιτηθούν για την αγορά των δυο product της οψιόν.

 Όπως σημείωσε η ίδια η Αγγελική Φράγκου, η πρόσφατη οικονομική κρίση και οι εξελίξεις που συνδέονται με αυτή, στην αγορά των product και chemical τάνκερ συνέχισαν να επιδρούν αρνητικά όσον αφορά τη διάθεση πιστώσεων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Και πρόσθεσε ότι ακριβώς αυτές οι συνθήκες δημιουργούν ευκαιρίες στις εταιρείες που έχουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση και οι οποίες διαθέτουν δεσμευμένες χρηματοδοτήσεις.

Ο όμιλος θα καλύψει με ίδια κεφάλαια τα 123,4 εκατ. δολάρια, ενώ θα χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο της επένδυσης με δανεισμό.

Τα πρώτα τάνκερ θα αρχίσουν να παραδίδονται στη Navios τον επόμενο μήνα, ενώ η επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2011 με αρχές του 2012.

H Νavios Maritime Acquisition συστάθηκε μέσα στο 2008 και με την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε αντλήσει από το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων το οποίο θα έπρεπε να διαθέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2010 ή να το επιστρέψει στους επενδυτές

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 13 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.