ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευοίωνο το 2011 για containers και car carriers

17:10 - 03 Ιαν 2011 | Ναυτιλία
Το 2011 θα είναι καλό για τα containers και για τα αυτοκινητάδικα, εκτιμά η Artic Securities, που προβλέπει παράλληλα μια δύσκολη χρονια για φορτηγά και δεξεμενόπλοια.  

Ειδικότερα για τα containers προβλέπει πως η ενίχσυη του στόλου κατά 6,4% είναι σαφώς χαμηλότρη από την προβλεπόμενη ενίχυση της ζήτησης κατά 8,4%. Ωστόσο όπως επισημάινει χέρι βοηθείας θα δώσουν και οι χαμηλές ταχύτητες.

Καλή εικόνα παρουσιάζουν και τα αυτοκινητάδικα καθώς στους δύσκολους καιρούς των προηγουμένων ετών, έχουν μεσολαβήσει αποσύρσεις σημαντικού αριθμού πλοίων, ενώ είχε ατονήσει κάθε ναυπηγικό πρόγραμμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κλάδος να είναι ισορροπημένος.

Αντίθετα στα φορτηγά προβλέπεται υπερπροσφορά, την ώρα που ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόμιας οικονομίας και ειδικά των δυτικών οικονομιών, ενδέχεται να καμφθεί και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες πιθανόν να μην μπορέσουν να αποροφήσουν εκ ολοκλήρου την προσφορά πλοίων. Και φέτος η Κίνα θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο, ενώ θα υποχωρήσουν ναύλα και τιμές πλοίων.

Τέλος όσον αφορά τα δεξαμενόπλοια, το 2011 επίσης προβλέπεται δύσκολο κυρίως το β εξάμηνο  όπου θα πέσουν στην αγορά πολλά νεότευκτα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.