ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναλυτές: Απόλυτη ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της ΤΕΝ

17:19 - 15 Μαρ 2011 | Ναυτιλία
Διθυραμβικά είναι τα σχόλια των αναλυτών για τις επιδόσεις της TEN σύμφωνα με τα ενημερωτικά τους σημειώματα, καθώς τα αποτελέσματα της μεσούσης της κακής ναυλαγοράς ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω και του αποτελεσματικού ελέγγχου του ελιτουργικού κόστους σε μια εποχή που όλοι πλέον δίνουν αυξημένη βαρύτητα στα fundamentals.
 

Η FBR τοποθετεί την μετοχή στα Top picks με τιμή στόχο τα 15 δολάρια, επισημαίνοντας την ισχυρή τοποθέτηση της εταιρείας και στα product carriers, τονίζοντας παράλληλα την κεφαλαιακή της επάρκεια προκειμένου να προχωρήσει την περεταίρω ανάπτυξη της, ενώ στα θετικά και η προοπτική αύξησης των μερισμάτων.


Η Jefferies διατηρεί την σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 15 δολάρια, τονίζοντας τις προοπτικές της εταιρείας από την αναμενόμενη βελτίωση της διακίνησης προϊόντων  πετρελαίου και LNG που θα επιφέρει η αύξηση της ζήτησης από την Ιαπωνία στην προσπάθεια της τελευταίας να ανασυγκροτήσει την βαρύτατα πληγείσα από τον καταστροφικό σεισμό οικονομία της. Για το 2011 προβλέπει EPS 0,57 και για το 2012 1.63 δολάρια


Στο ίδιο θετικό μήκος κύματος και η Credit Suisse, που επιπλέον δίνει έμφαση στο γεγονός πως η εταιρεία διαθέτει σημαντικό αριθμό ice class δεξαμενοπλοίων από τα οποία εκτιμάται πως θα επωφεληθεί τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους. Η τιμή στόχος της CS παραμένει 16 δολ, ενώ η σύσταση διατηρείται neutral. Για το 2011 προβλέπει EPS 0,55 από 0.40 και 1.02 δολάρια για το 2012


Σε αύξηση της τιμής στόχου από τα 10 δολ στα 11 προχώρησε η Cantor διατηρώντας ωστόσο την σύσταση διακράτησης. Η πάντοτε απαιτητική αναλύτρια Natasha Boyden, παρά το γεγονός ότι εκθειάζει την καλή διαχείριση του στόλου της εταιρείας που οδήγησε σε σημαντική μείωση των εξόδων της, εν τούτοις παραμένει επιφυλακτική λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην ελεύθερη αγορά. Πάντως θεωρεί άκρως ικαοποιητική την ρευστότητα της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.