ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ Οικονόμου: Δεν παραγγείλαμε εμείς τα 6 LNG

14:37 - 01 Αυγ 2011 | Ναυτιλία
Διέψευσε ο κ. Γιώργος Οικονόμου της Dryships ότι προχώρησε σε παραγγελία έξι LNG στην Daewoo προς 206 εκ. δολ το ένα όπως είχε διαρρεύσει στον διεθνή ναυτιλιακό τύπο, καθώς σύμφωνα με την Daewoo, ελληνικά συμφέροντα έδωσαν σχετική παραγγελία.
Υπενθυμίζεται πως η Dryships εξαγόρασε πρόσφατα την OceanFreight, εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq και η οποία είναι του ανηψιού του κ. Γ Οικονόμου, κ. Αντώνη Κανδυλίδη. H Dryships θα αποκτήσει το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο της OceanFreight καταβάλλοντας ένα μέρος  σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές της Ocean Rig στην οποία η Dryships ελέγχει το 78%.

Ειδικότερα, η Dryships θα καταβάλλει για κάθε μια μετοχή της OceanFreight 11,25 δολάρια ανά μετοχή και για τα υπόλοιπα 0,523326 της μετοχής της Ocean Rig, της οποίας η τιμή έκλεισε στις 25 Ιουλίου στην νορβηγική αγορά OTC στις 89 νορβηγικές κορώνες ή 16,44 δολ.

Με την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής οι μετοχές της Ocean Rig θα διαπραγματεύονται στην αγορά του Nasdaq, ενώ η Dryships θα αποκτήσει  ένα στόλο από έξι πλοία ξηρού φορτίου και συμβόλαια κατασκευής πέντε Very Large Ore Carriers (VLOC), που την καθιστούν τήν μεγαλύτερη διαχειρίστρία πλοίων τύπου capesize, παγκοσμίως
Τελευταία τροποποίηση στις 14:44 - 01 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.