ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη για τον Πειραιά η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Μαύρη Θάλασσα

15:41 - 27 Σεπ 2012 | Ναυτιλία
Η προβολή και προώθηση της MedCruise στην περιοχή της Μάυρης Θάλασσας βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου την Οδησσό της Ουκρανίας από τις 20.09 έως 22.09.2012, στο οποίο συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ και Πρόεδρος της MedCruise Χατζάκος Σταύρος. Όπως είναι γνωστό μέλη της MedCruise είναι όλα τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Ερυθράς Θάλασσας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από χώρες όπως Τουρκία, Ρωσία, Γεωργία, Ρουμανία, Βουλγαρία καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας και τουρισμού. Τα μέλη της Ένωσης έχουν ξεπεράσει τα 18, αποτυπώνοντας την αυξητική κίνηση στην κρουαζιέρα στην περιοχή, ειδικά στη Μεσόγειο, όπου πλέον επιλέγεται ως χώρος παραμονής των μεγαλύτερων πλοίων.

 

Κεντρικό ήταν το θέμα της προσέγγισης των μεγάλων εταιρειών, καθώς και οι τρόποι χρηματοδότησης των αναγκαίων υποδομών. Η ανάπτυξη τουρισμού κρουαζιέρας στη Μαύρη Θάλασσα έχει ιδιαίτερη σημασία για το λιμάνι του Πειραιά καθώς ως το πλέον σημαντικό λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να αποτελέσει λιμάνι αφετηρίας ή παραμονής για κρουαζιέρες στην περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:43 - 29 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.