ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ισχύς εν τη ενώσει βασική αρχή στην ελληνική ναυτιλία

12:06 - 15 Οκτ 2012 | Ναυτιλία
Σε συνένωση δυνάμεων προχωρούν σταδιακά πολλοί έλληνες εφοπλιστές, διαμορφώνοντας κοινά επιχειρηματικά σχήματα με κύριο στόχο την ανεύρεση χρηματοδότησης, κύρια από τις χρηματιστηριακές αγορές, την ώρα μάλιστα που οι τραπεζική χρηματοδότηση είναι είδος σε ανεπάρκεια.

Έτσι, με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 50 εκατ. δολαρίων, τα οποία θα αξιοποιήσει σε διάστημα 18 μηνών, ένα νέο blank checque, ελληνικών συμφερόντων, ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό του στη Wall Street και συγκεκριμένα στo χρηματιστήριο του Nasdaq.


Πρόκειται για το Aquasition Corp, στο οποίο πρόεδρος αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Πολέμης, ενώ ο Ματθαίος Λως θα έχει τη διοίκησή του ως διευθύνων σύμβουλος. Το 23,7% του νέου blank checque θα ελέγχουν μέσω της Acqua Investments οι κ. Λεωνίδας Πολέμης, Αννα Πολέμη, Ματθαίος Λως, Στέργιος Σουγιουτζόγλου, Νικόλας - Γιάννης Φράγκος και Θεμιστοκλής Καλαποθαράκος. Η Aquasistion θα εκδώσει 5 εκατ. μετοχές στην τιμή των 10 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ οι ιδρυτές θα αποκτήσουν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης μετοχές αξίας 3 εκατ. δολαρίων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.