ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο για υπηρεσίες μια στάσης στο υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου

22:28 - 15 Οκτ 2012 | Ναυτιλία
"Η ναυτιλία, είναι ένας τομέας που ισχυροποιεί τη χώρα διεθνώς, αναπτύσσει την οικονομία, στηρίζει την κοινωνία. Με τρεις λέξεις, είναι ένας τομέας εθνικής υπεροχής". Την επισήμανση αυτή, έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης, σε ομιλία του στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου που διοργανώνει η International Herald Tribune, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία", με τίτλο: «Η Ελληνική ναυτιλία έχει διαδραματίσει έναν αποφασιστικό ρόλο σε περιόδους κρίσης για το ελληνικό έθνος. Μπορεί να διαδραματίσει τον ίδιο ρόλο σήμερα; Αν ναι, πως;».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο πλαίσιο δράσης που αναπτύσσει το υπουργείο, που πρόσφατα ως γνωστόν ανασυστάθηκε το οποίο και στοχεύει στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού νηολογίου, αλλά και την στήριξη όλων των δράσεων της ναυτιλίας της χώρας, στην οποία όπως ανέφερε απασχολούνται περισσότεροι από 200.000 εργαζόμενοι.
Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός, έκανε λόγο για τη δημιουργία ηλεκτρονικού νηολογίου, που θα απλοποιήσει τη διαδικασία νηολόγησης ενός πλοίου σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ο χρόνος νηολόγησης και οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Στα σχέδια του υπουργείου και η δημιουργία του περίφημου one stop shop που βέβαια θα στοχεύει στη λειτουργικότητα των υπηρεσιών του υπουργείου και άρα στην άμεση ανταπόκριση στα ζητούμενα από τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.