ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μάχη της Ιταλίας: Grimaldi Vs ΑΝΕΚ - Superfast

17:16 - 22 Οκτ 2012 | Ναυτιλία
Η μάχη της Ιταλίας: Grimaldi Vs ΑΝΕΚ - Superfast
Φουντώνει ο πόλεμος μεταξύ της κοινοπραξίας Super fast – ANEK και Ομίλου Grimaldi μετά την ανακοίνωση ότι έως την Τεργέστη θα πηγαίνουν τα πλοία του Ομίλου Grimaldi, που φτάνουν μέχρι την Αγκώνα. Ηδη τα πλοία KRHTH Ι και II της ΑΝΕΚ συνδέουν την Πάτρα με τη γειτονική στην Τεργέστη Βενετία.

Στη γραμμή της Ανκόνα ο ιταλικός όμιλος έχει δύο πλοία τα Cruise Europa και Cruise Olympia με τα χρώματα των Μινωϊκών και από τα τέλη Δεκεμβρίου αρχές Ιανουαρίου θα δρομολογήσει και ένα τρίτο με μεγάλη μεταφορική ικανότητα φορτηγών οχημάτων που θα ξεπερνούν τα 200.

Τα τρία αυτά πλοία θα κάνουν και το δρομολόγιο μέχρι την Τεργέστη με τρεις αναχωρήσεις την εβδομάδα.

Η γραμμή θα αρχίσει να λειτουργεί μόλις μπει στα δρομολόγια και το τρίτο πλοίο. 

 
Σημειώνεται ότι με τα πλοία HELLENIC SPIRIT, SUPERFAST VI και SUPERFAST XI η κοινοπραξία ΑΝΕΚ Super Fast προσπάθησε να μειώσει το κόστος λειτουργίας της γραμμής, χωρίς ωστόσο να πέσει στο επίπεδο των γραμμών Grimaldi, όπου υπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα πλοία που φέρουν την Ιταλική σημαία. Το διαφορετικό ρυθμιστικό πλαίσιο σε Ελλάδα και Ιταλία επιτρέπει στα πλοία με σημαία της γειτονικής χώρας να συμπιέζουν κυρίως τα εργατικά κόστη, αλλά και τα κόστη καυσίμων.
Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 22 Οκτ 2012

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.