ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

50 εκατομμύρια όφελος για την ΝΕΛ

12:48 - 15 Σεπ 2006 | Ναυτιλία
Αν επρόκειτο να κατασκευάσει 2 νέες μηχανές για το Αίολος Εξπρές και το Αίολος Εξπρές ΙΙ θα πλήρωνε τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ. Τώρα παίρνει δύο νέες μηχανές και επιπλέον εισπράττει μετρητά 10 εκατ. Συνολικό όφελος 50 τουλάχιστον εκατ. για τη ΝΕΛ.

Οπως σας είχε προϊδεάσει από χθες ο "R", σήμερα ανακοινώθηκε επισήμως ο τελικός συμβιβασμός της αντιδικίας της ΝΕΛ με τη γαλλική εταιρεία Semt Pielstick. Η ΝΕΛ δήλωσε ότι πέτυχε ένα δίκαιο συμβιβασμό με τους εξής βασικούς όρους:

1. Αποκατάσταση και αναβάθμιση των προωστήριων μηχανών των Αίολος Εξπρές και Αίολος Εξπρές ΙΙ’,
2. 24 μήνη εγγύηση λειτουργίας των μηχανικών μερών και
3. άμεση καταβολή στη NEL Lines του ποσού των 10.000.000 ευρώ.

Mετά το συμβιβασμό και την υλοποίησή του, η NEL Lines θα έχει έτοιμα προς δρομολόγηση, (πέρα από το Αίολος Κεντέρης οι δύο προωστήριες μηχανές του οποίου αντικαταστάθηκαν φέτος το καλοκαίρι και, από τις 29 Ιουλίου 2006, εξυπηρέτησε τη γραμμή Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη καθημερινά), και τα άλλα δύο υπερταχύπλοά της, το Αίολος Εξπρές και το Αίολος Εξπρές ΙΙ.

Έτσι, μετά τη συμφωνία για την διαγραφή 61.000.000 ευρώ από τις γαλλικές τράπεζες το Μάιο, τελείωσε και το δεύτερο σκέλος της ίδιας υπόθεσης που αφορούσε στην τεχνολογική αποκατάσταση όλων των γαλλικών ταχύπλοων.

Τονίζεται, ότι αυτό δίνει ένα αίσιο και οριστικό τέλος σε όλες τις εκκρεμότητες που αφορούσαν την ναυπήγηση και δανειοδότηση της NEL Lines από την Γαλλία για τα 3 υπερταχύπλοα τύπου Corsaire.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι άμεσοι στόχοι της παρούσας διοίκησης, αν και εξαιρετικά δύσκολοι επετεύχθησαν και η NELLines εισέρχεται σε περίοδο ανάπτυξης εξετάζοντας νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.