ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: 150.000 θέσεις εργασίας μπορεί να δώσει η θάλασσα

13:09 - 20 Δεκ 2012 | Ναυτιλία
Η ναυτιλία μπορεί αν εισφέρει 150.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια στο βαθμό που υιοθετηθεί η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και προβλέπει τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασιών στη ποντοπόρο ναυτιλία και στον κλάδο των σκαφών αναψυχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη.

Μιλώντας σε ηλεκτρονικά και έντυπα ο κ. Βενιάμης τόνισε ότι οι ατομικές συμβάσεις εργασίας καθιστούν ανταγωνιστικά τα ελληνικά κατώτερα πληρώματα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση τόσο από πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας όσο και από σκάφη αναψυχής. Βάση για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας θα είναι η διεθνής σύμβαση ναυτικής εργασίας της ITF.

 

Αναβάθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Επίσης, αναφέρθηκε και στην ανάγκη αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και της ίδρυσης ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης. Τέλος σημείωσε ότι ο εφοπλισμός δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με καμία κυβέρνηση. Προσπαθούμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια, τόνισε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε, καλή και χρήσιμη τη συνάντηση των εκπροσώπων της Ένωσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα, Αλέξη Τσίπρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.