ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχώνευση μαμούθ Epic Shipping και Pantheon για τη μεταφορά LPG

15:21 - 08 Ιαν 2013 | Ναυτιλία
Συγχώνευση μαμούθ Epic Shipping και Pantheon για τη μεταφορά LPG
Την ολοκλήρωση της συγχώνευσης τους ανακοίνωσανη με βάση τη Σιγκαπούρη ναυτιλιακή Epic Shipping Holdings Limited και η Pantheon Inc, συμφερόντων Δ. Πατέρα. Η νέα εταιρία, η Epic Pantheon International Gas Shipping Ltd. θα διαχειρίζεται ένα στόλο από 22 σύγχρονα δεξαμενόπλοια, 3.200 cbm και 7.200 cbm, μεταφοράς μεταξύ άλλων κι υγραερίου με πλήρη in-house τεχνική και εμπορική διαχείριση.

Παράλληλα με τη συγχώνευση, η νέα εταιρία λαμβάνει σημαντικές «ενέσεις» κεφαλαίου από μεγάλους επενδυτές, όπως η Jefferies Capital Partners, που ήταν επίσης ο κύριος μέτοχος της Epic, από τη Shipping & Intermodal Investment Management, το ναυτιλιακό επενδυτικό τμήμα της DVB Bank, και από τη Diamantis Pateras Maritime Ltd.;

 

«Ο συνδυασμός της Epic και της Πάνθεον δημιουργεί μια κορυφαία εταιρεία του κλάδου με δυνατότητα ολοκληρωμένης προσφοράς υπηρεσιών», δήλωσε ο John Davis, Διευθύνων Σύμβουλος και συμπλήρωσε: «Οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης και έχουν τα επιπλέον κεφάλαια για να στηρίξουν την εταιρεία στα μελλοντικά αναπτυξιακά της σχέδια.»

 

«Η συγχώνευση αυτή δημιουργεί μια ενισχυμένη βάση από την οποία η νέα εταιρία θα εκτελέσει τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του τομέα του υγραερίου και των πετροχημικών, σύμφωνα με μια μακρού χρόνου δέσμευση για τη βελτίωση της ποιότητας και του εύρους των υπηρεσιών που παρέχονται στους πελάτες μας », δήλωσε ο Στέφανος Δ. Μιχάλης, Γενικός Διευθυντής & επικεφαλής της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

 

Ο Jeremy Lee, Επικεφαλής του Commercial Operations τόνισε ότι η «εταιρία έχει τις δυνατότητες κλίμακας, το στόλο αλλά και τη λειτουργική δυνατότητα ώστε να εξυπηρετεί τους πελάτες της σε μια πραγματικά παγκόσμια βάση».

 

 Ο Dagfinn Lunde, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της της DVB Bank, πρόσθεσε: «εμείς, ως θεσμικό όργανο, θα στηρίξουμε τη νέα εταιρία στις προσπάθειες της σε αυτό το σημαντικό τμήμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας."

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 10 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.