ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Ανωμερίτης: «Κερδοφόρο για τον ΟΛΠ το 2013»

19:23 - 28 Ιαν 2013 | Ναυτιλία
«Το 2013 θα είναι επίσης κερδοφόρο» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης, ενημερώνοντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, για τη νέα δυναμική προοπτική ανάπτυξης του ΟΛΠ, αλλά και για τα μείζονα θέματα του 2013.

Ο κ. Ανωμερίτης, δήλωσε ότι τυχόν παραχωρήσεις νέων έργων σε επενδυτές αλλά και οι προσδοκίες ανάπτυξης της εταιρείας μέσα από το Αττικό Λιμενικό Σύστημα, έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική στον Οργανισμό, με αποτέλεσμα η μετοχή του στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, να ξεπερνάει για πρώτη φορά μετά το 2009 τα 20 ευρώ, από 7,5 ευρώ που ήταν πριν έναν χρόνο.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις νέες προτάσεις ανάπτυξης των έργων στον χερσαίο χώρο του λιμανιού, αλλά και για τα έργα ανασχεδιασμού του εμπορικού λιμένα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, οι διακινηθέντες επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, ανήλθαν σε 17.978.728, εκ των οποίων οι 2.066.925 ήταν της εξωτερικής κρουαζιέρας, ενώ τα διακινηθέντα οχήματα ανήλθαν σε 2.701.891.

Επίσης, στο εμπορικό κομμάτι διακινήθηκαν στον προβλήτα (Ι) 625.914 εμπορευματοκιβώτια (ΤΕU's) και 458.755 transit και εγχώρια αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΠ, με τη ψήφιση του νόμου για το νέο Εθνικό Λιμενικό Σύστημα της χώρας, ο Οργανισμός, απορροφώντας τις μετοχές των Α.Ε. των λιμένων Ραφήνας, Λαυρίου και Ελευσίνας θα μετατραπεί σε μια νέα δυναμική εταιρία, η οποία θα εκφράζει ενιαία τη λιμενική πολιτική της Αττικής, με νέες δραστηριότητες, νέους πάροχους και νέες υποδομές.

Στο μεταξύ το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, ενέκρινε σήμερα ανοικτούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την εκποίηση και απομάκρυνση 11 εγκαταλειμμένων και ημιβυθισμένων πλοίων στο Κερατσίνι, στα Αμπελάκια και στο Πέραμα.

Τα πλοία αυτά έχουν καταστεί επικίνδυνα και επιβλαβή λόγω πολύχρονης ακινησίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.