ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Paragon Shipping: Αναδιάρθρωση δανείων με εξοικονόμηση 44 εκατ. δολ.

01:04 - 21 Φεβ 2013 | Ναυτιλία
Περίπου στα 44 εκατομμύρια δολάρια από αποπληρωμές δανείων το 2013 εξοικονόμησε η Paragon Shipping του Μιχάλη Μποδούρογλου μετά την αναδιάρθρωση χρέους, στην οποία προχώρησε, κάτι που αποτελεί, τελευταία, πάγια τακτική για όλες τις ναυτιλιακές.

Η  εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά εταιρεία κατάφερε να τροποποιήσει δανειακές συμβάσεις με τις τράπεζες HSH Nordbank and Nordea Bank τον Ιανουάριο, ενώ πριν από λίγες ημέρες ήρθε σε συμφωνία με την Commerzbank.

Έχει επίσης αναβάλλει την καταβολή μέρος των τακτικών τριμηνιαίων δόσεων στην περίπτωση των δανείων με την Bank of Ireland και της Bank of Scotland, και τις επέκτεινε στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 και το τρίτο τρίμηνο του 2015, αντίστοιχα.

Συνολικά, παρά τη σοβαρή και παρατεταμένη ύφεση και τις επικρατούσες συνθήκες της ναυλαγοράς, το 2012 συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη και την διατήρησης της ρευστότητας» επεσήμανε ο Μιχάλης Μποδούρογλου με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η Paragon δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2006 ενώ τον Αύγουστο του 2007 εισήχθηκε στο χρηματιστήριο Nasdaq αντλώντας 152,8 εκατ.δολάρια. Το Μάρτιο του 2010 η εταιρεία μεταφέρθηκε στο χρηματιστήριο του NYSE. Ο στόλος της αποτελείται από 12 φορτηγά πλοία με μέσο όρο ηλικίας 6,8 ετών, ενώ έχει 4 πλοία υπό κατασκευή

Το 2010 η Paragon αποφάσισε να διαφοροποιήσει τις επενδύσεις της στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Έτσι το τρίτο τρίμηνο του 2011 η θυγατρική της εταιρεία Box Ships Inc εισήχθηκε στο NYSE. Η Paragon πούλησε στη Box Ships όλα τα πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παραμένοντας με τα φορτηγά πλοία. Η Box Ships έχει 9 πλοία με μέσο όρο ηλικίας 7 ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.