ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παν. Τσάκος: «Να σφίξουμε τα λουριά όσον αφορά την διαχείριση των συμφερόντων και των πλοίων»

11:30 - 07 Μαρ 2013 | Ναυτιλία
Προσαρμογή στα νέα δεδομένα ζήτησε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος στο πλαίσιο εκδήλωσης της εταιρίας του για την κοπή πίτας.

Μάλιστα σημείωσε με νόημα ότι οι ναυτιλιακές θα πρέπει να «σφίξουν τα λουριά» προκειμένου να μην υποστούν μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε:
«Η πραγματικότητα επιτάσσει ότι θα χρειαστεί όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις μας. Αν δεν προσαρμοστούμε δεν θα επιβιώσουμε. Αν δεν διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας ως κλάδος και ως εταιρεία, αυτά τα οποία θα μπορούσαμε να προνοήσουμε και να πράξουμε συντονισμένα και ήπια θα συμβούν άτακτα και βίαια. Αυτόν τον προβληματισμό οφείλω να τον μοιραστώ σήμερα με όλους σας.

Κάνω έκκληση, και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να σας αφήσω αυτήν την χρονιά περισσότερο και εντονότερα από κάθε άλλη, να σας κάνω έκκληση να σφίξουμε και εμείς τα λουριά. Να στρέψουμε την προσοχή μας με περισσότερη ακόμη στοργή στους πλησίον μας που στερούνται σχεδόν τα πάντα, ενώ εμείς δεν έχουμε, μέχρι την ώρα τουλάχιστον, χρειαστεί να στερηθούμε το παραμικρό. Να σκεφτούμε τις 100.000 ελληνόπουλα που πάνε στο σχολείο και δεν έχουν την δυνατότητα να σιτιστούν Να σας ζητήσω να σφίξουμε τα λουριά όσον αφορά την διαχείριση των συμφερόντων και των πλοίων που μας έχουν εμπιστευτεί. Και στο γραφείο και στο πλοίο.

Nα είμαστε προσαρμοστικοί. Δεν αρκεί να παραμένουμε θεατές. Σήμερα ο κόσμος ανατρέπεται. Η κοινωνία, η οικονομία, οι επιστήμες, οι τέχνες, τα γράμματα, η εκπαίδευση, η εξειδίκευση, όλα αλλάζουν. Εμείς δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα μέσα και τα όπλα του 18-19ου αιώνα, για να δώσουμε τις μάχες 21ου αιώνα. Πρέπει να συνέλθουμε. Θέλει συνεχή επιμόρφωση και συνεχή εγρήγορση. Να είμαστε έτοιμοι για αλλαγές και όχι να λέμε όχι σ΄όλα, λες και η αλλαγή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Η αλλαγή είναι απαραίτητη. Η αλλαγή επιβάλλει να κάνουμε τόπο στα νιάτα - από τα οποία βέβαια απαιτούμε το δέοντα και οφειλόμενο σεβασμό εις την πείρα, την γνώση και την σοφία ημών των μεγαλυτέρων και παλαιοτέρων."

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.