ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεώριον Σύρου: Ζητεί άμεση εξόφληση των κρατικών οφειλών

12:30 - 19 Μαρ 2013 | Ναυτιλία
Με επιστολή του ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νίκος Ταβουλάρης στις 15 Μαρτίου 2013 προς το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, δίνει περιθώριο 60 ημερών στο υπουργείο να καταθέσει στην εταιρεία ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 16,8 εκατ. ευρώ, για τις πυραυλακάτους 6 και 7 του προγράμματος επτά πυραυλάκατων του 2000. Σε αντίθετη περίπτωση σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε λύση της σύμβασης με το ελληνικό κράτος.

Πρόκειται για τις οφειλές του Δημοσίου έναντι των ναυπηγείων, για τις οποίες το υπουργείο Αμύνης έχει καταθέσει ερώτημα στο νομικό συμβούλιο του κράτους. Σε πρώτο βαθμό το νομικό συμβούλιο του κράτους αποφάσισε αρνητικά για τα ναυπηγεία και η υπόθεση έχει πάει στην ολομέλεια, η οποία όμως δεν έχει συνεδριάσει ακόμα.

«Διαπιστώσαμε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) κατέληξε στο αρνητικό για την Ελευσίνα συμπέρασμα, με την πεποίθηση ότι η Ελευσίνα έχει αναστείλει τις εργασίες της από το 2010. Το Νεώριον και η Ελευσίνα έχουν παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό 14 πολεμικά.

Στον εμπορικό τομέα έχουν κατασκευάσει 8 πλοία και έχουν αναβαθμίσει 2 πλατφόρμες πετρελαίου. Επίσης, έχουν παραδώσει στον ΟΣΕ 458 φορτάμαξες. Έχουν δε επισκευάσει 3.200 εμπορικά πλοία. Απασχολούν σήμερα, πέραν των υπεργολάβων, 1.070 άτομα», ανέφερε στην επιστολή του και προσέθετε: «Λόγω της επείγουσας ανάγκης να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της Ελευσίνας, ζητήσαμε να εξετασθούν στο πλαίσιο του υπουργείου τα πλήρη και πραγματικά στοιχεία του θέματος και να προχωρήσει άμεσα η καταβολή του συμβατικά οφειλομένου ποσού». Ο κ. Ταβουλάρης σημείωνε επίσης ότι η παραπομπή αυτή οδηγεί χωρίς αμφιβολία σε μία νέα γνωμάτευση, της οποίας, εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, θα ισοδυναμεί με ταφόπλακα για την Ελευσίνα και το Νεώριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.