ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλεφτοπόλεμος για το νέο λιμάνι της κρουαζιέρας στο Φάληρο

00:02 - 18 Απρ 2013 | Ναυτιλία
Κλεφτοπόλεμος για το νέο λιμάνι της κρουαζιέρας στο Φάληρο
Φουντώνει σταδιακά η κόντρα μεταξύ ΟΛΠ – δήμου Πειραιά και κυβέρνησης με αιχμή το ζήτημα της κατασκευής του νέου λιμανιού για την κρουαζιέρα. Ήδη, στο όλο θέμα εμπλέκονται σταδιακά οι όμοροι δήμοι, που αντιδρούν, προς μεγάλη χαρά του ΟΛΠ, στο σενάριο μετεγκατάστασης του λιμανιού της κρουαζιέρας.
Ενδεικτικό είναι ότι  ο ΟΛΠ ΑΕ έσπευσε, εμμέσως να αναδείξει τις σχετικές ανακοινώσεις . Πιο συγκεκριμένα τονίζει: 

«1. Στον ΟΛΠ Α.Ε. γνωστοποιήθηκαν με Δελτίο Τύπου οι θέσεις που διατυπώθηκαν στις 10.04.2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας επί του θέματος της Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου του Φαληρικού Δέλτα. Όπως καταγράφεται στο σημείο 7: «Το Δημοτικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την αντίθεση του σε κάθε σχέδιο δημιουργίας χώρων και υποδομών για τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής στην παραλία των Τζιτζιφιών».


Για το ίδιο θέμα είχε εκδοθεί και πριν από δύο μήνες όμοια απόφαση. Ο Δήμος Καλλιθέας είναι ο δεύτερος σε μέγεθος Δήμος του λεκανοπεδίου. 

 

2. Στον ΟΛΠ Α.Ε. γνωστοποιήθηκε επίσης Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, η οποία διατυπώθηκε στις 02.04.2013 με αφορμή το πιο πάνω θέμα Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου του Φαληρικού Δέλτα και η οποία αναφέρει ότι: «εκφράζουμε την αντίθεση μας στα σενάρια για δημιουργία λιμένος κρουαζιέρας στην περιοχή μας» (Δέλτα Φαλήρου)».

 

Το Δέλτα Φαλήρου πιο ελκυστικό στις εταιρίες

 

Στο συνέδριο του Economist ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες στην προκήρυξη του έργου κατασκευής νέου λιμανιού για την κρουαζιέρα στην Αττική, μέσω ΣΔΙΤ. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε στην τοποθεσία που έχει επιλεγεί για το νέο λιμάνι, καθώς αποτελεί casus belli για τη διοίκηση του ΟΛΠ και το δήμο Πειραιά. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί εδώ και τρεις μήνες έχει προκρίνει ως μία από τις ποιο ενδεδειγμένες λύσεις την περιοχή μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης - Φιλίας και του Δέλτα Φαλήρου, λόγω μεγαλύτερης ευχέρειας στον ελλιμενισμό, στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών, εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης.
 

Υπέρ του Φαλήρου τάσσονται αρκετές εταιρίες κρουαζιέρας που είναι έτοιμες να σηκώσουν και το κόστος της επένδυσης, που αναμένεται να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, καθώς μάλιστα δίπλα ακριβώς θα αναπτυχθεί ένας νέος δυναμικός πόλος της πρωτεύουσας στον παλαιό ιππόδρομο από το ίδρυμα Νιάρχου.

 

Ήδη, όπως έγραψε το reporter.gr οι κ. Μουσουρούλης και Μηταράκης που συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον αντιπρόεδρο του ομίλου της Carnival στο υπουργείο Τουρισμού παρουσία της κ. Κεφαλογιάννη.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:24 - 18 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.