ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Costamare: Παραγγελία 5 containerships

01:01 - 14 Ιαν 2014 | Ναυτιλία
Costamare: Παραγγελία 5 containerships
Πέντε containerships 14.000 teu το καθένα παρήγγειλε η Costamare Inc στα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries. Τα πλοία όπως έγινε γνωστό ναυλώθηκαν ήδη από την Ταιβανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Evergreen Line. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ταιβανέζικη εταιρεία, η οποία ναύλωσε επίσης άλλα πέντε υπό ναυπήγηση πλοία από την Shoei Kisen Kaisha. Όλα τα πλοία αναμένεται να παραληφθούν το 2016 και 2017.

H Costamare Inc, της οικογένειας Κωνστανατακόπουλου (Costa Navarino) που διαθέτει περίπου 60 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια εναλλακτικής από την τραπεζική χρηματοδότηση, συνήψε κοινοπραξία με την York Capital Management, για την απόκτηση πέντε πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής αξίας 190 εκατομ. δολαρίων.

 

Η τάση αυτή είναι τελευταία ιδιαίτερα διαδεδομένη καθώς πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες όπως η Commerzbank AG και HSH Nordbank AG έχουν μειώσει τα ναυτιλιακά τους χαρτοφυλάκια.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γρηγόρης Ζήκος, οικονομικός διευθυντής (CFO) της Costamare δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι η εταιρία έχει σχεδόν «μισό δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμα για επενδύσεις μέσα σε δύο χρόνια, κάτι το οποίο είναι σημαντικό κεφάλαιο για τη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων».

 

Η κοινοπραξία Costamare με York Capital αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης τάσης των πλοιοκτητών joing με εταιρείες private-equity για να επενδύσουν σε πλοία. Καθώς η βιομηχανία έχει εισέλθει στον έκτο χρόνο της κρίσης μέσα σε πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, με χαμηλούς ναύλους και charter, δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, ιδίως για την αναχρηματοδότηση του χρέους ή την αύξηση των κεφαλαίων για την ανανέωση του στόλου και των επενδύσεων .

costama130114

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.