ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφώνεται η "μάχη" στο Αιγαίο

16:29 - 26 Οκτ 2006 | Ναυτιλία
Σκληρή προβλέπεται η «μάχη» για την διεκδίκηση της HSW καθώς η μία πλευρά διαδίδει ότι έχει αποκτήσει σημαντικό ποσοστό το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 33% ενώ ο έτερος διεκδικητής βάλει κατά πάντων.

Πιο αναλυτικά στην αγορά κυκλοφορούν φήμες ότι ο κ. Λασκακρίδης, με παρασκηνιακές αγορές έχοντας προσεγγίσει μετόχους της  HSW έχει αυξήσει το ποσοστό του κοντά στην καταστατική μειοψηφία.     

Ωστόσο, η πλευρά ΝΕΛ που εκπροσωπείται από τον κ. Βεντούρη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμφισβητεί την φημολογία αυτή. Η «μάχη» προς το παρόν είναι φραστική μέχρι να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις για το τι πραγματικά θα συμβεί. 

Εντωμεταξύ νωρίτερα απάντηση μέσω του Marinews.gr έδωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, Ασπόστολος Βεντούρης στον Αντώνη Μανιαδάκη Διευθύνοντος Συμβούλου των Μινωϊκών Γραμμών με αφορμή συνέντευξη που αναδημοσιεύσαμε στο site και η οποία δόθηκε την 22/10 στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ".

Ειδικότερα η απάντηση του κ. Βεντούρη έχει ως εξής:

«Ο κ. Μανιαδάκης μας είπε πολλά γιά στρατηγικά ποσοστά, στρατηγικούς σχεδιασμούς κλπ αλλά γιά την ουσία τίποτε. Το μόνο άξιο λόγου στην συνέντευξη αυτή είναι η εκ του πονηρού έκπτωση του Αυτονόητου σε Αδιανόητο.

Μας λέει για παράδειγμα ότι «Επίσης την εταιρεία σαφέστατα την ενδιαφέρει ο πιθανός αγοραστής να συμβάλει, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στην συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Hellenic Seaways…». Μα καλά, είναι δυνατόν να τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη των ανταγωνιστών; Μάλλον γιά τυπογραφικό λάθος πρόκειται.

Γι’ αυτό λοιπόν, προς δημιουργία μίας μίνιμουμ βάσεως στην οποία είναι δυνατόν νά βασισθεί μια «συζήτηση» ή ακόμα και μία «θεμιτή σύγκρουση» απόψεων καί θέσεων, σας αναφέρω μία σειρά από αυτονόητες θέσεις που ΚΑΘΕ λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει.

Προεισαγωγικά επιτρέψτε μου νά επισημάνω ότι είτε σχολιάσω εγώ τά όσα δήλωσε ο κ. Μανιαδάκης, είτε όχι, ένα είναι βέβαιο: Οτι κάθε σχετική ενέργεια τής διοικήσεως τών Μινωικών, αλλά καί κάθε πράξη που γίνεται γιά να δημιουργήσει κλίμα αποκλεισμού ευνοικής προσφοράς γιά τίς ΜΙΝΩΙΚΕΣ, όχι απλά θά σχολιασθεί, αλλά κυρίως θά ελεγχθεί από τούς μετόχους της.

Οι μέτοχοι αποτελούν τό κυρίαρχο σώμα τών ΜΙΝΩΙΚΩΝ, αυτοί έχουν επενδύσει καί επομένως αυτοί ουσιαστικά καί πραγματικά θά κρίνουν εάν μία προσφορά είναι συμφέρουσα ή όχι.

Στούς μετόχους λοιπόν ο κ. Μανιαδάκης θά πρέπει νά εξηγήσει, πώς εντέχνως σπεύδει εκ τών προτέρων μόνος του νά αποκλείσει τήν προσφορά τής ΝΕΛ, (η στόχευση αλλά και η αγωνία του είναι προφανής), αποστερώντας από τούς μετόχους 14.000.000 Ε περίπου.

Στους μετόχους πρέπει νά εξηγήσει πώς μέ ιδιαίτερη δεξιότητα δείχνει τήν προτίμησή του στην προσφορά τού κ. Λασκαρίδη καί παράλληλα αποκλείει τήν προσφορά της ΝΕΛ, παρακάμπτοντας τό κομβικό καί ουσιαστικό σημείο, τό οποίον πρωτίστως ενδιαφέρει τόν μέτοχο καί κατ επέκταση τήν εταιρεία.

Και αυτό τό κομβικό σημείο είναι αυτό ακριβώς τό οποίον εντέχνως αποσιώπησε ο κ. Μανιαδάκης, δηλαδή ότι η προσφορά τής ΝΕΛ είναι κατά 14.000.000 Ε περίπου παραπάνω από τήν προσφορά τού κ. Λασκαρίδη!!!

Μας λέει βέβαια ο κ. Μανιαδάκης ότι ο κ. Λασκαρίδης θα καταβάλει το τίμημα άμεσα. Αυτό το έχουν πει πολλοί τώρα τελευταία και μοιάζουν να το θεωρούν σημαντικό. Από την ίδια συνέντευξη μαθαίνουμε όμως ότι «Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών δείχνει ότι δεν βιάζεται να λάβει οριστικές αποφάσεις καθώς θεωρεί ότι ελέγχει ένα στρατηγικό ποσοστό σε μια εταιρεία η οποία μέρα με τη μέρα βρίσκει τον δρόμο της, με αποτέλεσμα να αυξάνεται διαρκώς η προστιθέμενη αξία του πακέτου που ελέγχει.» Τελικά βιάζεται γιά τα μετρητά ή περιμένει να βρει τον δρόμο της η ΧΕΛΛΕΝΙΚ; και ποιά στοιχεία τον κάνουν να πιστεύει ότι τώρα τον βρίσκει; Μήπως τα δύο 2 εκ. κέρδη σε τζίρο 140;

· «Δεν είναι μόνο το θέμα του τιμήματος. Η προσφορά της ΝΕΛ περιλαμβάνει όρους.»

Η προσφορά τής ΝΕΛ δέν περιέχει οποιοδήποτε όρον. Εάν ο κ. Μανιαδάκης θεωρεί όρο το ότι η ΝΕΛ θά πρέπει νά ελέγξει αν τά στοιχεία πού δίνουν οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ είναι ορθά, τότε είναι προφανές ότι συγχέει τήν λέξη «όρος» μέ τήν «αυτονόητη προυπόθεση».

Πράγματι θά αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία νά υποχρεώνεται ο αγοραστής νά αγοράσει μετοχές βασιζ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.