ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αεροναυμαχίες" στη Σούδα με επίθεση προσφορών από την ΑΝΕΚ

21:28 - 17 Φεβ 2014 | Ναυτιλία
"Αεροναυμαχίες" στη Σούδα με επίθεση προσφορών από την ΑΝΕΚ
Με σειρά προσφορών η ΑΝΕΚ, αλλά και με δρομολόγηση της ναυαρχίδας της, του OLYMPIC CHAMPIOΝ, στη γραμμή Πειραιάς- Σούδα- Πειραιάς, επιχειρεί να κρατήσει την ηγετική θέση στη γραμμή, υπό το φόβο Μινωικών και των αεροπορικών εταιριών, Aegen & Ryanair που αυξάνουν το μεταφορικό τους δυναμικό στα Χανιά κι έχουν ρίξει σημαντικά τις τιμές.

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή τη μεθόρμιση του ΛΑΤΩ στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για την ετήσια ακινησία του, και τη δρομολόγηση OLYMPIC CHAMPIOΝ στην γραμμή των Χανίων, η Χανιώτικη Εταιρία ξεκίνησε επιθετική εμπορική πολιτική ώστε να προσελκύσει σε μια δύσκολη περίοδο επιβάτες αλλά και να απαντήσει στις αιτιάσεις ότι για χρόνια έχει υποβαθμίσει τις υπηρεσίες της στα Χανιά με τη διατήρηση εκεί του παλιού πλοίου ΛΑΤΩ.

 

Μάλιστα, με το Champion, μετά από 6 χρόνια στην έδρα της ΑΝΕΚ, επιχειρεί, λόγω του μεγέθους του, να ανταποκριθεί στην επικείμενη αύξηση της κίνησης στη γραμμή Πειραιάς - Σούδα, που σε ετήσια βάση, έχει πάνω από 850.000 επιβάτες.

ane170214

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Minoan εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να πάρει από τις αρμόδιες αρχές άδεια για ετήσια δρομολόγηση πλοίου ή πλοίων στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά, που είναι το άντρο της χανιώτικης εταιρίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παράλληλα, η έναρξη 4 δρομολογίων την ημέρα από τον Απρίλιο της Ryanair στη γραμμή Αθήνα- Χανιά δημιουργεί πιέσεις στην ΑΝΕΚ, καθώς πλέον αυξάνεται κατακόρυφα η δυνατότητα αερομεταφοράς επιβατών από και προς τα Χανιά με την ύπαρξη δύο εταιριών και περίπου 10 πτήσεων την ημέρα από τον Απρίλιο, σε τιμές μάλιστα ευθέως ανταγωνιστικές, κατά περίπτωση, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Η μάχη αναμένεται να φουντώσει το καλοκαίρι, όπου τα Χανιά αναμένεται να προσελκύσουν αριθμό ρεκόρ- τουριστών. Μόνο από το αεροδρόμιο φέτος καταγράφηκαν διεθνείς αφίξεις που άγγιξαν τις 900 χιλιάδες. Ωστόσο το όλο θέμα εστιάζεται στο αν θα παρέμεινεi και το καλοκαίρι το Olympic Champion...

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 04:25 - 18 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.