ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Ρέστη: Ολική επαναφορά για το ναυτιλιακό κολοσσό

00:01 - 04 Ιουν 2014 | Ναυτιλία
Όμιλος Ρέστη: Ολική επαναφορά για το ναυτιλιακό κολοσσό
Με σειρά κινήσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά και στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο εφοπλιστής, Βίκτωρ Ρέστης πραγματοποιεί ολική επαναφορά.

Λίγες μέρες μετά την άντληση 61 εκατομμυρίων ευρώ από την νορβηγική κεφαλαιαγορά, την δεύτερη μεγαλύτερη για τη ναυτιλία μετά τη Wall Street για την εταιρεία του Golden Energy Offshore, και δυο εβδομάδες έπειτα από την συμπερίληψή του στους 10 μεγαλύτερους ανεξάρτητους εφοπλιστές με βάση την μεταφορική ικανότητα του στόλου που ελέγχει μέσω του ομίλου του Enterprises Shipping & Trading SA, ο Βίκτωρ Ρέστης επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με πιστοποίηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

arest030614

Όπως τονίζει και ο ίδιος "ο σκοπός αυτού του προτύπου συνοψίζει όλα τα συναφή ζητήματα με την αειφόρο ανάπτυξη και το περιβάλλον, την εταιρική διακυβέρνηση και τις κοινωνικές πτυχές. Και η Enterprises Shipping & Trading SA δίνει έμφαση στις 3 βασικές πτυχές της ασφάλειας στη θάλασσα, στη διαχείριση των πόρων του στόλου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και το κόστος διαχείρισης τόσο για τον δικό της στόλο όσο και τον στόλο των πελατών της".

 

Ειδικότερα, η Enterprises Shipping & Trading SA εξασφάλισε αυτή την εβδομάδα την πρώτη πιστοποίηση ελληνικής ναυτιλιακής για την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Η πιστοποίηση αυτή έρχεται μετά την προσφορά κρουαζιερόπλοιού του στην Κεφαλονιά, το οποίο παραχώρησε με το πλήρωμα και τα έξοδα καλυμμένα (κόστος άνω των 2 εκατ. ευρώ) για την φιλοξενία των άστεγων σεισμόπληκτων.

 

Τώρα η Enterprises Shipping & Trading SA γίνεται γνωστή όχι μόνο ως μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως με στόλο άνω των 80 ποντοπόρων, αλλά και ως η πρώτη στην Ελλάδα η οποία πιστοποιήθηκε για τις επιδόσεις της με το διεθνές ISO 26000, το οποίο είναι το πρώτο παγκοσμίως πρότυπο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

ares030614

Την πιστοποίηση έδωσε η Bureau Veritas Ελλάδας, κορυφαίος οργανισμός ναυτιλιακών πιστοποιήσεων, ο οποίος αξιολόγησε και επικύρωσε το επιχειρησιακό σύστημα που ακολουθεί η Enterprises Shipping & Trading SA σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα CAP 26000 λαμβάνοντας υπόψη τέσσερα θεμελιώδη κριτήρια:

  • την ενσωμάτωση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην επιχειρησιακή λειτουργία του ομίλου,
  • την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων,
  • την επικοινωνία,
  • τη διαφάνεια και τα μετρήσιμα αποτελέσματά της.

Κάτι που επίσης δεν προκαλεί εντύπωση στους επαΐοντες οι οποίοι γνωρίζουν την έμφαση που έχει υιοθετήσει ο πλοιοκτήτης για τέτοια θέματα όπως και το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο της οικογένειάς του. Στους στόχους του ομίλου έχει μπει όχι μόνο το "παραδίδεται" αλλά και το "πώς παραδίδεται". Υιοθετεί έτσι, όπως πιστοποίησε ο Bureau Veritas, αυστηρά πρότυπα για την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφάνεια στις επιχειρήσεις, τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα και βελτιώνει συνεχώς το κοινωνικό της προφίλ.

aresti030614

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.