ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Posidonia Sea Tourism Forum: Ο θαλάσσιος τουρισμός έχει την τιμητική του

16:25 - 19 Μαϊ 2015 | Ναυτιλία
Posidonia Sea Tourism Forum: Ο θαλάσσιος τουρισμός έχει την τιμητική του
Οι ευοίωνες προοπτικές του κλάδου της κρουαζιέρας και του yatching στην οικονομία της Ελλάδας θα βρεθούν στο επίκεντρο του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Μαΐου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κρουαζιερόπλοιο Celestial Odyssey της εταιρείας Celestial Cruises περισσότεροι από 800 αντιπρόσωποι εταιρείων κρουαζιέρας, λιμένων, πρακτορείων ναύλωσης γιωτ, φορέων ανάπτυξης και διαχείρισης μαρίνων, τοπικών αρχών αλλά και κρατικών φορέων αναμένεται να συμμετέχουν στο Forum.

«Καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις αμβλύνονται και ο αντίκτυπός τους εξασθενεί, οι αποδόσεις από τα εκδρομικά προγράμματα της πολυδιάστατης Ανατολικής Μεσογείου με τον πολιτισμικό και ιστορικό πλούτο της αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά» ανέφερε ο Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής των εκθέσεων Ποσειδώνια. «Κολοσσοί του κλάδου προσβλέπουν σε μεγαλύτερη διείσδυση σε προορισμούς σε ολόκληρη την περιοχή, η οποία διαθέτει την υψηλότερη πυκνότητα λιμένων και νησιών παγκοσμίως» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην οικονομική συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, ο κ. Βώκος υπογράμμισε ότι μπορεί να ανέλθει σε 1 δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με μελέτη του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. «Ο θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να δημιουργήσει 40.000 νέες θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες» είπε ο κ. Βώκος.

Τη σημασία του κλάδου της ακτοπλοΐας για το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης. «Το 3ο Posidonia Sea Tourism Forum μας δίνει την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τα τρέχοντα προβλήματα αλλά και της εξελίξεις στο χώρο» δήλωσε ο κ. Σακέλλης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διοργανωθούν σημαντικά σεμινάρια, παρουσιάσεις και συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της εκτελεστικής επιτροπής της Cruise Lines International Association - CLIA Europe.

Στο ίδιο πλαίσιο, η πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα διοργανώνει σεμινάριο για την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού και των επενδύσεων στον κλάδο της κρουαζιέρας και του yatching.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:31 - 19 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.