ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΠ: Νέος επικεφαλής ο Γ. Κούβαρης

16:58 - 22 Ιουν 2015 | Ναυτιλία
ΟΛΠ: Νέος επικεφαλής ο Γ. Κούβαρης
Ο Γ. Κούβαρης αποτελεί τον νέο επικεφαλής του ΟΛΠ, με την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου να καταλαμβάνεται από τον Σταύρο Κυραμαργιό, ενώ εκτελεστικές αρμοδιότητες αποκτά και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Λιάγκος.

Η σημερινή γενική συνελευση του OΛΠ εξέλεξε, επίσης, ως νέα μέλη του Δ.Σ. τους Σταμάτη Κοιλάκο, Γιώργο Ροίδη, Βασίλη Κορκίδη, Σταύρο Δρακονταϊδή, Αποστολία Φράγκου, Γιώργο Καστελάνο και Ολυμπία Τσαλικίδου. Στο διοικητικό συμβούλιο παραμένουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κ.κ. Γεωργίου και Γεωργακόπουλος αλλά και ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μόραλης.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του OΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης άσκησε δριμεία κριτική κατά του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την πολιτική ιδιωτικοποίησης του οργανισμού. Οπως είπε, "χαίρομαι γιατί παρουσιάζω για 5η συνεχή χρονιά (2010 – 2014) μία ακόμα κερδοφόρα χρήση και θετικά βήματα στην πρόοδο των αναπτυξιακών μας σχεδίων. Βήματα που θα ήταν ταχύτερα, εάν το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ δεν υπονομευόταν μετά το 2013 από το ΤΑΙΠΕΔ σε σειρά σημαντικών αποφάσεών του (φιλικός διακανονισμός με ΣΕΠ, εταιρικές σχέσεις με MSC, λιμάνι κρουαζιέρας, Πολιτιστική Ακτή, αναπτυξιακό πρόγραμμα, εργασιακές σχέσεις, κ.α.)".

Κατά τον κ. Ανωμερίτη, "δυστυχώς για τη λιμενική βιομηχανία και τον ΟΛΠ Α.Ε. οι αποφάσεις πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του OΛΠ Α.Ε. σε έναν και μόνο ιδιώτη μέτοχο – διαχειριστή είναι και άφρονες και οικονομικά καταστροφικές της προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου. Και είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις αυτές θα κριθούν και αντισυνταγματικές στο ΣτΕ και αντιευρωπαϊκές από την Ε.Ε. Κατά την πρόβλεψή μου οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ δεν πρόκειται να ευοδωθούν. Από το 2012 παγίως το δηλώνω με κάθε ευκαιρία.

Όσοι άκουσαν τις θέσεις και τις ομιλίες των εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών λιμένων στο Συνέδριο της ESPO, των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των εξιδεικευμένων αναλυτών και συμβούλων της λιμενικής αγοράς, ξέρουν πολύ καλά ότι η προσπάθεια ξεπουλήματος του λιμανιού θα ναυαγήσει. Μόνο που με τις εμμονές διαπλοκής και το ΤΑΙΠΕΔ ουδέν θα εισπράξει και ο OΛΠ θα έχει απαξιωθεί".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.