ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζημιές ενός δισ. δολαρίων από δυο ναυτιλιακές

12:02 - 01 Μαρ 2016 | Ναυτιλία
Ζημιές ενός δισ. δολαρίων από δυο ναυτιλιακές
Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες που διαθέτουν στόλους με πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου ανακοινώνουν υπέρογκες ζημιές λόγω της κρίσης που πλήττει τη ναυλαγορά. Δυο μόλις εταιρείες ανακοίνωσαν χθες συνολικές ζημίες ενός δισ. δολ.

Η Star Bulk με έδρα την Αθήνα που διοικείται από τον έλληνα εφοπλιστή Πέτρο Παππά και ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το fund Oaktree ανακοίνωσε ζημιές ύψους 458,1 εκατ. δολ ενώ μία άλλη η Scorpio Bulkers του Emanuele A. Lauro ανακοίνωσε ζημιές ύψους 510,8 εκατ. δολ.

 

Οι μεγάλες ζημιές προκύπτουν από την πώληση πλοίων στην οποία προχωρούν οι ναυτιλιακές εταιρείες σε τιμές πολύ χαμηλότερες από την αξία που τα έχουν στα βιβλία τους και βέβαια από την πτώση των ναύλων σε επίπεδα κάτω του λειτουργικού κόστους του πλοίου.

 

Από τα 458,1 εκατ. δολ. των ζημιών της Star Bulk τα 322 εκατ. δολ οφείλονται στις πωλήσεις πλοίων.

 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το τελευταίο χρόνο προχώρησε στην πώληση δέκα πλοίων γεγονός που ενίσχυσε την ρευστότητα της ωστόσο την επιβάρυνε με ζημιές. Επίσης ακύρωσε την ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων, ενώ μετέφερε για αργότερα την παραλαβή από τα ναυπηγεία άλλων 16 πλοίων σε μία προσπάθεια να μειώσει τις κεφαλαιουχικές απαιτήσεις για την χρηματοδότηση της κατασκευής τους.

 

Ανάλογα και στην Scorpio Bulkers οι συνεχείς πωλήσεις πλοίων της απέφεραν ζημιές ύψους 423 εκατ. δολ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 01 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.