ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Τσάκου:Έσοδα 1,5 δισ. δολ. από ναυλώσεις για την ΤΕΝ

09:58 - 30 Μαρ 2016 | Ναυτιλία
Όμιλος Τσάκου:Έσοδα 1,5 δισ. δολ. από ναυλώσεις για την ΤΕΝ
Την επέκταση της ναύλωσης πέντε δεξαμενόπλοιων σε κρατική πετρελαϊκή εταιρεία για διάστημα 22μηνών τουλάχιστον με πολύ ελκυστικούς όρους ανακοίνωσε η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) του ομίλου Τσάκου.

Η ναύλωση των πέντε panamax θα αποφέρει στην εταιρεία έσοδα άνω των 65 εκατ. δολ και θα συνεισφέρει στο bottom line της ΤΕΝ κατά 20 εκατ. δολ .

 

Στους όρους της ναύλωσης περιλαμβάνεται όρος για συμμετοχή της ΤΕΝ στα κέρδη (profit sharing) εφόσον οι ναύλοι στην αγορά ξεπεράσουν ένα επίπεδο των συμφωνημένων ναυλοσυμφώνων μεταξύ ΤΕΝ και πετρελαϊκής εταιρείας.

 

Η επέκταση αυτών των συμβολαίων ακολουθεί την πολιτική της εταιρείας μας και αυξάνει την μακροχρόνια απασχόληση του στόλου μας με ναύλους που ανταποκρίνονται στην ισχυρή αγορά δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ κ. Νίκος Τσάκος.


Η μέση διάρκεια όλων των ναυλώσεων των πλοίων μας φθάνει τα 2,7 χρόνια και τα συμφωνηθέντα έσοδα τα 1,5 δις. δολ πρόσθεσε ο κ. Τσάκος. Παράλληλα εξασφαλίζεται η διανομή υψηλών μερισμάτων τα οποία κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση από το 2002 που η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο είναι 0,75 δολ ανά μετοχή που συνιστά μία απόδοση 5,25% σε ετήσια βάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.