ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H κρίση πλήττει και την Globus Maritime του Γιώργου Φειδάκη

09:19 - 11 Απρ 2016 | Ναυτιλία
H κρίση πλήττει και την Globus Maritime του Γιώργου Φειδάκη
Στην Capital Market του Nasdaq από την Global Market, θα διαπραγματεύονται από σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου, οι μετοχές της ναυτιλιακής εταιρείας Globus Maritime του γνωστού έλληνα εφοπλιστή και επιχειρηματία Γιώργου Φειδάκη (FG Europe).

Η Capital Market του Nasdaq είναι μία αγορά για εταιρείες μικρότερης κεφαλαιοποίησης με κανόνες ίδιους με την αγορά μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Nasdaq. Η Globus είχε ειδοποιηθεί από τις χρηματιστηριακές αρχές από τις 22  Οκτωβρίου 2015, ότι δεν πληρούσε το κριτήριο της ελάχιστης κεφαλαιοποίησης (minimum market value of publicly held shares-MVPHS) η οποία είναι τα 5 εκατ. δολ. Η κεφαλαιοποίηση της Globus για 30 συνεχόμενες ημέρες, ήταν κάτω από το όριο αυτό (σήμερα είναι λίγο πάνω από τα 2 εκατ. δολ.) με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει στη διάθεση της, 180 ημέρες να διορθώσει. Η προθεσμία έληγε στις 19 Απριλίου και προκειμένου να διαγραφεί από τον Nasdaq, η Globus μεταφέρθηκε στην κατηγορία μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Η κρίση που πλήττει τις ναυτιλιακές εταιρείες ξηρού φορτίου δεν έχει αφήσεις ανεπηρέαστη και την Globus Maritime η χρηματιστηριακή αξία της οποίας είναι δυσανάλογα μικρή με την πραγματική αξία των πλοίων της. Σημειώνεται ότι η Globus Maritime ελέγχει ένα στόλο  από πέντε πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, 300.571 dtw.

Στα τέλη του 2015 , τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Globus Maritime ανέλαβε ο Αθανάσιος Φειδάκης, μέχρι πρότινος μη εκτελεστικός διευθυντής και υιός του ιδρυτή της εταιρείας Γεωργίου Φειδάκη.

Ο Αθανάσιος Φειδάκης εισήλθε αρχικά στο διοικητικό συμβούλιο της Globus Maritime τον Ιούλιο του 2013 ως μη εκτελεστικός διευθυντής και επανεξελέγη από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων τον Σεπτέμβριο του 2015.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:35 - 11 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.