ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεκόπη η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ από συνδικαλιστές

19:32 - 19 Απρ 2016 | Ναυτιλία
Διεκόπη η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ από συνδικαλιστές
Επιμένουν οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ να αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και επιδιώκουν να βάζουν εμπόδια στις διαδικασίες με κάθε τρόπο.

Έτσι το μεσημέρι της Τρίτης 19 Απριλίου επρόκειτο να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ για να ορίσει την ημερομηνία της έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα εγκρίνει την σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο και την αλλαγή του καταστατικού της εισηγμένης.


Η συνεδρίαση διεκόπη όταν στην αίθουσα εισήλθε ομάδα συνδικαλιστών της ΟΜΥΛΕ (παράσταση διαμαρτυρίας χαρακτηρίσθηκε από σχετική ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ) οι οποίοι ζήτησαν εκτός από τα θέματα πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου να συζητηθούν και θέματα που θέτουν οι εργαζόμενοι. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε , προκαλώντας προφανώς νέες καθυστερήσεις στις διαδικασίες μεταβίβασης καθώς όλα θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με την νομοθεσία.


Οι συνδικαλιστές αναφέρουν ακόμη ότι «τροποποιείται άρον – άρον το καταστατικό του Οργανισμού μεταβάλλοντας το ΔΣ αυτού σε άβουλο όργανο, αφού μεταβιβάζει όλες τις εξουσίες σε μονοπρόσωπες διαδικασίες» ενώ «θέτει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ τόσο τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όσο και τον Δήμαρχο της πόλης του Πειραιά.»


Τέλος ζήτησαν από τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ όπως και από την Κυβέρνηση, να μην τεθεί κανένα θέμα στο ΔΣ που άπτεται της πώλησης του ΟΛΠ, εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο νέο περιβάλλον σύμφωνα με τις υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού και Εργασίας και τις ισχύουσες ΣΣΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:22 - 19 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.