ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον πλήρη έλεγχο της Hellenic Carriers έχει η Φωτεινή Καραμανλή

16:41 - 04 Ιουλ 2016 | Ναυτιλία
Τον πλήρη έλεγχο της Hellenic Carriers έχει η Φωτεινή Καραμανλή
Πάνω από το 90% των μετοχών της Hellenic Carriers κατέχει πλέον η κ. Φωτεινή Καραμανλή κόρη του Αχιλλέα Καραμανλή, η οποία προχώρησε σε δημόσια προσφορά για την αγορά όλων των μετοχών της πρώην εισηγμένης στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου ναυτιλιακής εταιρείας.

Μετά οκτώ χρόνια παρουσίας της Hellenic Carriers στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η κ. Καραμανλή εισηγήθηκε και οι μέτοχοι αποφάσισαν την αποχώρηση από την αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, με ταυτόχρονη αγορά των μετοχών της εισηγμένης ναυτιλιακής, από την ίδια.

 

Mετά την διαδικασία προσφοράς που ξεκίνησε στις 25 Μαΐου η Faith Holdings που συνδέεται με την κ. Καραμανλή, ανακοίνωσε στις 30 Ιουνίου ότι απέκτησε το 61,6% των μετοχών της Hellenic Carriers.

 

Επίσης επιπλέον 8,8% έχει αποκτηθεί εξ ονόματος άλλων, φθάνοντας το 70,4% των μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 92% των μετοχών που αφορούσε η προσφορά.

 

Η Faith ελέγχει επιπλέον 23% της Hellenic Carriers. Πάντως προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για πουλήσουν όλοι οι μέτοχοι τις μετοχές τους η Faith Holdings δίνει παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφοράς.

 

Η τιμή είναι στα 3,5 πένες ανά μετοχή και αντιπροσωπεύει ένα premium 16,7% στην τιμή της μετοχής στις 19 Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της Hellenic Carriers και ένα premium 36,2% στο μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της κατά τον τελευταίο μήνα διαπραγμάτευσης της εταιρείας στην AIM . Η Hellenic Carriers ελέγχει ένα στόλο από τέσσερα bulkers.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.