ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Παρασκευή το 16ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της NAVIGATOR 2016

11:30 - 01 Νοε 2016 | Ναυτιλία
Την Παρασκευή το 16ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της NAVIGATOR 2016
To 16ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της NAVIGATOR 2016 - The Shipping Decision Makers Forum θα λάβει χώρα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, στη Βουλιαγμένη στις 09:30 π.μ.

Το «NAVIGATOR FORUM» έχει καθιερωθεί για δεκαέξι συναπτά έτη από το 2001, σαν ετήσιος χώρος συνάντησης  καταξιωμένων στελεχών της Ελληνικής και διεθνούς  ναυτιλιακής κοινότητας και έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη και το σχολιασμό των κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τη Ναυτιλία.

Με την υποστήριξη διεθνώς αναγνωρισμένων Ναυτιλιακών Οργανισμών, τη χορηγική συμβολή Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια Ναυτιλιακή Βιομηχανία, τη στήριξη από το σύνολο του Ναυτιλιακού Τύπου και τη διεισδυτική θεώρηση καταξιωμένων Ομιλητών, το «16ο NAVIGATOR 2016 - The Shipping Decision Makers Forum» σκοπό έχει να εξετάσει τη σημαντικότητα των λιμένων στη βιομηχανία της ναυτιλίας και να προβεί στην ανάλυση της αγοράς. Επίσης το πάνελ των Πρέσβεων θα απασχοληθεί με θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Θα ακολουθήσει συζήτηση  που θα αφορά στην εφαρμογή των εξελίξεων της τεχνολογίας στα πλοία.

Στο Πρώτο Πάνελ που θα αφορά τα λιμάνια και την ανάλυση της αγοράς συντονιστής θα είναι ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business Consultants Ltd. και Πρόεδρος του Propeller Club (Port of Piraeus), ενώ οι ομιλητές που θα το πλαισιώσουν είναι η κυρία Κατερίνα Σταθοπούλου, Executive Director - INVESTMENTS & FINANCE, η κυρία Βέρα Αλεξανδροπούλου, Legal Department, Piraeus Port Authority, ο κύριος Javier López, Commercial Manager, Algeciras Port Authority και ο κύριος Απόστολος Καμαρινάκης, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ - Rtd. VADM HELLENIC COAST GUARD και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του HELLENIC PORT DEVELOPMENT CENTER. Κύριο θέμα συζήτησης, η συμβολή των λιμένων στην παγκόσμια οικονομία και των δημόσιων ή ιδιωτικών λιμενικών αρχών στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις.

Στο πάνελ των ξένων Πρέσβεων συντονιστής θα είναι ο κύριος  Francois Lafond, Senior Member στο Institute of EUROPEAN DEMOCRATS BRUSSELS και Associate Professor Sciences Po Paris. Οι ομιλητές που θα το πλαισιώσουν είναι ο κύριος Ahn Youngjip Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, ο κύριος Frank Geerkens, Port Ambassador του Antwerp Port Authority και ο κύριος Efisio Luigi Marras, Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα. Οι ομιλητές καλούνται να τοποθετηθούν για τη θέση των Ευρωπαϊκών χωρών στο χάρτη των διατροπικών και door-to-door μεταφορών στην παγκόσμια αγορά.

Στο πάνελ με θέμα συζήτησης “Smart & Green maritime Technology: Where we are now and what's next?” συντονίστρια θα είναι η κυρία Έλενα Αθουσάκη, Head of Maritime Sustainability Centre - PwC Business  Solutions SA. Το πάνελ θα πλαισιώνουν οι ομιλητές κύριος Γιώργος Χριστόπουλος, Vice Admiral of Hellenic Navy (Rtd) Marine Operations LAROS – Prisma Electronics, ο κύριος Khalid Talukder, Chief Revenue Officer – TRAMONEX, DIABOS’ Cash Management Partner, ο κύριος Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης, General Director – ERMA FIRST ESK Engineering Solutions S.A και ο κος. Φρανκ Παλαιοκρασσάς, Corporate Manager - Fleet Performance – BERNHARD SCHULTE SHIPMANAGEMENT (HELLAS) SPLLC. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς νόμους που την προσδιορίζουν, οδηγούν τη ναυτιλία στην  ουσιαστική αναζήτηση βιώσιμων και κατά συνέπεια περισσότερο αποδοτικών εναλλακτικών ως προς τη λειτουργία της. Οι έμπειροι ομιλητές θα σχολιάσουν τις δυνατότητες και προκλήσεις που παρατηρούνται στην εφαρμογή οικολογικών και έξυπνων τεχνολογιών στη ναυτιλία.

Ο Πρόεδρος της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, Capt. Δημήτρης Μπεζαντάκος και η  κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος ευχαριστούν όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του 16ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της NAVIGATOR - The Shipping Decision Makers Forum.

16 navigator

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.