ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Μινωικές και τα επόμενα βήματα για την HSW

13:52 - 12 Ιαν 2017 | Ναυτιλία
Οι Μινωικές και τα επόμενα βήματα για την HSW
Ανεξάρτητα αν η κίνηση αποχώρησης των Μινωικών Γραμμών από την Αδριατική έγινε για λόγους οικονομικούς, λογιστικούς ή οποιουσδήποτε άλλους, μοιραία η ναυτιλιακή αγορά στρέφει το βλέμμα της στο επόμενο βήμα του ομίλου Γκριμάλντι. Το οποίο δεν είναι άλλο από τις επιδιώξεις της απέναντι στην Hellenic Sea Ways.

Στην οποία, σύμφωνα με τα μέχρι πρόσφατα επίσημα στοιχεία, έχει ποσοστό 48,4%, εάν έκτοτε δεν έχει ενισχύσει το μερίδιό της, όπως αναφέρουν διαρροές από το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Η απόφαση του 0μίλου Γκριμάλντι να αποσύρει δύο πλοία της θυγατρικής του εταιρείας, με βάση το Ηράκλειο της Κρήτης, από τις γραμμές της Αδριατικής και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον κλάδο της ακτοπλοΐας φαίνεται πως θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και στην προσπάθεια εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της HSW.

 

Οι Μινωικές χάνουν μεγάλο μέρος του τζίρου και της λειτουργικής κερδοφορίας, έχουν και αυτές τον τσιμπημένο δανεισμό τους και μένει να φανεί αν η τελευταία εξέλιξη αποδυναμώνει ή αντίθετα ενισχύει την πρόθεση της εισηγμένης να «χαράξει πορεία» για το Αιγαίο, «βάζοντας μπρος τις μηχανές».

 

Η συνέχεια θα δείξει, καθώς θα φανεί εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι επίκειται απόκτηση νέου πακέτου μετοχών της HSW που θα ανεβάσει περαιτέρω της συμμετοχή της ή οι ανησυχίες για το αν με τα νέα δεδομένα θα είναι σε θέση να φέρει σε πέρας τις  επιχειρηματικές και οικονομικές επιδιώξεις της. 

 

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.