ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεβάζει τιμή - στόχο για Attica και Blue Star η Marfin/Egnatia

14:46 - 12 Μαρ 2007 | Ναυτιλία
Στα 4,90 ευρώ θέτει την τιμή – στόχο για την AtticaGroup η Marfin/EgnatiaFinance από 4,50 ευρώ πριν με σύσταση συσσώρευσης. Στην αξία της μετοχής ενσωματώνεται η συμμετοχή στην MinoanLines, στην οποία η AtticaGroup συμμετέχει με 22,5%. Με αυτή την συμμετοχή, η Atticaκαθίσταται ο ισχυρότερος μέτοχος στην Minoan και να μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ακτοπλοϊα.

Για τη Blue Star η χρηματιστηριακή ανέβασε την τιμή στόχο στα 4,10 ευρώ από 3,90 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς. Η τιμή στόχος περιέχει περιθώριο ανόδου 24,2% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ η ΑΧΕ αναφέρει πως η μετοχή διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα τιμών συγκριτικά με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Σύμφωνα με την έκθεση της AXE η εταιρεία δημοσίευσε ικανοποιητικά αποτελέσματα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ενώ προχώρησε στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το 2007, προκειμένου να ενσωματώσει τη θετική επίδραση από την επαναδρομολόγηση του Blue Star 1 από την αγορά της Αδριατικής στην αγορά της Βόρειας Θάλασσας. Αυτή η αλλαγή σε συνδυασμό με τη θετική επίδραση από τα ενθαρρυντικά επίπεδα των τιμών των καυσίμων και την ευνοϊκή σχέση ευρώ/δολαρίου οδηγεί σε υψηλότερα καθαρά κέρδη.

Για το 2007 περιμένει πωλήσεις 166 εκατ., EBITDA 53,7 εκατ. και καθαρά κέρδη 32,1 εκατ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.